Saturday, October 02, 2010

Minunat

E adevarat, credeti-ma
Chiar s-a intamplat,
Intr-o noapte, pe o punte,
Privind apa obscura
Cu blestemata dorinta
De a ma arunca acolo,
Dintr-odata
Cineva imi veni la spate
Poate un inger,
Imbracat in trecator,
Ma lua de brat
Si imi zise:
Minunat…E minunat...
Dar cum nu iti dai seama
De cat de frumoasa
Este viaţa?
Minunata…Minunata…
Chiar si durerea ta
Se poate vindeca .
Minunat…
Dar uita-te in jurul tau
Cate daruri ti-au fost oferite:
Frumusetea marii
Este un dar si pentru tine!
Tu spui: eu n-am nimic pe lume.
Ti se pare nimic soarele?
Viata? Iubirea?
Minunat,
Binele unei femei
Care te iubeste doar pe tine,
Minunat.
Ti se pare nimic
Lumina unei dimineti,
Imbratisarea unui prieten?
Chipul unui copil?
Minunat…E minunat!

Noaptea se sfarsise
Si  te simteam din nou
Gust sublim al vietii!
Minunat, minunat,
Minunat…

( Dupa cantecul Domenico Modugno - Meraviglioso )

Friday, October 01, 2010

Recunoasterea greselii

" Ce simplu e cand ne recunoastem greselile si le indreptam totodata, nu-i asa?
Dar sa nu uitam ca greseala recunoscuta e doar pe jumatate iertata. Cealalta jumatate tine de indreptarea ei.
Si cand nu e doar o singura greseala, ci o slabiciune, un defect sau o inclinatie care o alimenteaza...? Si nu un singur defect, ci lanturi intregi care ne leaga de pamant, de materie...?
Iubirea si vointa sunt una. Nu doar la Domnul, ci si la om. Si ele sunt una cu puritatea, adica una cu candoarea. Spiritul e plin de candoare si candoarea e floarea sufletului. Intunericul vrea mereu sa o calce-n picioare, caci fara ea, sufletul sterp se pleaca in fata lui. Sterp, fara rod, fara iubire, fara vointa...
Noi ne-am legat de intuneric. Pentru toti cititorii Mesajului - de fapt pt. toti oamenii - urgenta spirituala consta in dezlegarea de intuneric. Mesajul incepe cu aceste cuvinte, primul volum incepe cu ele, sunt primele cuvinte care vin de la Domnul catre om!
Cine nu vrea, n-are decat. Asa e Iubirea! "

( Alina Rus )

Fara frica de moarte

  
        Am văzut cum cineva care, mulţumesc lui Dumnezeu este mama… am văzut cum cineva poate muri superb. Cum se poate lupta cineva cu cancerul cinci ani. Cum poate o femeie superbă pierde pe rând, în cinci ani, un sân, părul, un braţ, o claviculă, un omoplat şi în final doi plămâni- cu zâmbetul pe buze. Ăsta e un inventar făcut de ea la spital, după care m-a întrebat: “ Nu-ţi se pare puţin cam mult? Gata. Sunt un om căruia îi place viaţa, dar fără astea toate e cam greu, n-are rost!”
        Hai că ne-am minţit frumos, îmi spune mama, vorbind de toată perioada în care nu am vrut nici una dintre noi să recunoaştem că vine timpul despărţirii.
        Am văzut cum poţi face moartea frumoasă pentru că ea a redus-o la ce e, de fapt: cel mai natural lucru posibil. Nimic înspăimântător, dimpotrivă. Am văzut cum poţi bate moartea la fund, râzând de ea şi luând-o peste picior. Am văzut cum se poate ca tu, murind, să dai încredere şi curaj celor din jurul tău. Am văzut cum ultimele zile ale mamei mele au fost cele mai frumoase şi luminoase din viaţa mea, pentru că aşa a vrut ea. Am văzut cum durerea poate fi batjocorită prin voinţă şi spirit. Am văzut cum carnea mamei mele a fost îngenuncheată şi a pierdut lupta faţă de spiritul ei. Am văzut cum un spirit poate exploda într-o cameră de spital. Aveam senzaţia, în noaptea agoniei, că spiritul ăsta superb şi liber se luptă să iasă din forma aceea strâmtă şi meschină. Şi am văzut cum, în momentul ieşirii, forţa va fi atât de mare, încât va dărâma pereţii rezervei, pe urmă ai spitalului, pe urmă ai spitalului, pe urmă va acoperi Bucureştiul- dar Bucureştiul e mic. Va acoperi ţara, dar ţara e mică, Europa, dar e mică, Pământul, dar e mic, galaxia, dar e pitică…
         Prin felul în care a ales să trăiască şi să moară, mama m-a făcut părtaşă la un miracol al vieţii, şi acum al morţii ei.
          Bun, un om îşi poate face viaţa frumoasă, pentru cei din jurul său şi pentru el, fiindcă alege s-o facă aşa. Dar moartea? Câţi reuşesc să-şi facă moartea superbă? “

( din cartea “Oana Pellea – Jurnal” )