Wednesday, April 10, 2013

Interviu cu Daniel Reid, despre prevenirea cancerului si despre alimentatie sanatoasa

http://sa-traiesc-o-poveste.blogspot.ro/
Interviu cu Daniel Reid, maestru taoist si autor al mai multor carti cu subiect naturist

      American de origine, Daniel Reid s-a stabilit de mai mulți ani în Bali, 
      unde ține prelegeri despre programele de detoxifiere împreună cu soția sa, 
      Snow, o vindecătoare taiwaneză, la hotelul Bale, din zona Nusa Dua. 
      Americanul de 64 de ani, care locuiește acum în Australia, și-a petrecut 
      copilăria în Africa și cea mai mare parte a vieții în Asia. 
      Este un pasionat al conceptului „ești ceea ce mănânci” și îndeamnă oamenii 
      să postească periodic, pentru a elimina toxinele și a ajunge la 
      restabilirea sănătății optime. 
      Daniel Reid, care în anul 2006 tocmai își publicase ultima carte, Tao 
      pentru dezintoxicare, i-a acordat în același an un interviu directorului 
      ziarului "The Bali Times", William J. Furney. 
      Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:
      În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre 
      principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe 
      oameni îi omoară ceea ce mănâncă? 
      Daniel Reid: Nu e neapărat din cauza alimentelor în sine. E vorba de ceea 
      ce se întâmplă în corpul nostru. În urma digerării și metabolizării 
      hranei, se acumulează deșeuri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite 
      cu natura noastră și nu le eliminam corect, se creează o acumulare de 
      deșeuri acide. 
      Cauza principală a cancerului a fost descoperită în 1931 de către dr. Otto 
      Warburg, un om de știință german care a primit premiul Nobel pentru 
      medicină. El a descoperit că apariția cancerului presupune, fără excepție, 
      două condiții de bază: prea mult acid în țesuturi și insuficient oxigen. 
      Știm cu toții ce se întâmplă cu deșeurile produse prin respirație: se 
      produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În 
      procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard 
      grăsimile. Care este deșeul rezultat? Acidul. 
      E atât de simplu! E știință pură. 
      Așadar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid - 
      zahăr, cărnuri, produse lactate, precum și orice fel de chimicale – 
      conservanți, pesticide, aditivi alimentari, coloranți, medicamente, 
      aspartam – se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, devine 
      evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem 
      adăuga și poluarea) se produc o mulțime de reziduuri acide în corpul 
      nostru și nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen. 
      Vreți să spuneți că oamenii nu știu ce ar trebui să mănânce pentru a fi 
      sănătoși? 
      Daniel Reid: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact 
      contrariul. Nu există sfaturi reale, totul e doar publicitate. 
      În prelegerile și cărțile mele, eu tot dau vina pe companiile de produse 
      alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-și înceapă 
      o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îți 
      vor vinde și arsenic frumos ambalat, dacă sunteți dispuși să plătiți 
      pentru el. 
      Pe lângă acești producători, eu acuz în același timp iresponsabilitatea 
      agențiilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporațiile. 
      Doar în cele din urmă îl învinuiesc pe individ. E ca atunci când te duci 
      la tribunal pentru încălcarea legii și judecătorul îți spune: „Ignoranța 
      nu e o scuză când afirmi că nu ai știut că ceea ce ai făcut era împotriva 
      legii”. 
      Haideți să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în 
      loc de unul din 100, ca în 1913? 
      S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” și 
      lucrurile merg tot mai rău. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să 
      fim serioși! Nu e nimic mai otrăvitor, nu exista producător mai mare de 
      acid decât chimioterapia, care contribuie și mai mult la cauza principală 
      a cancerului. 
      Așadar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă ședințe de 
      chimioterapie și el nu vrea, care ar fi alternativele lui? 
      Daniel Reid: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima 
      este dezintoxicarea. 
      Opțiunile sunt foarte simple: în primul rând, informați-vă care sunt 
      cauzele apariției cancerului. 
      Din cauza toxicității acumulate în corp de-a lungul timpului, cancerul 
      ajunge în faza finală. Ceea ce se întâmplă în esență este că țesuturile 
      dv. fermentează, producând o înmulțire rapidă a celulelor canceroase, cu 
      formare de tumori. 
      Cum funcționează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, 
      iaurtului, brânzei. 
      Puteți întreba pe oricine care produce aceste lucruri: Cum faci? Mai 
      întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obții? Închizi containerul, 
      astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea. 
      Deci, ceea ce se întâmplă în țesuturile canceroase este că ai prea mult 
      acid și o totală lipsă de oxigen, țesuturile fermentând și producând 
      astfel cancerul. 
      Cunoașteți cazuri de suferinzi de cancer care au refuzat chimioterapia în 
      favoarea detoxifierii și s-au vindecat? 
      Daniel Reid: Absolut! 
      Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată 
      lumea? 
      Daniel Reid: Să-ți spun de ce. Statisticile arată - și este sută la sută 
      adevărat, și spun acest lucru în toate cărțile mele - că oamenii care se 
      îmbolnăvesc de cancer și nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai 
      mult decât cei care merg la medic și le urmează tratamentul. 
      Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu 
      se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahar și carne și nu renunță 
      la aceste alimente. 
      De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tratamentul oficial al cancerului 
      amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar 
      merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară și ficatul 
      și orice altceva. Prin urmare, atunci când ați încheiat tratamentul, 
      sunteți într-o stare chiar mai proastă. 
      Atunci, de ce nu procedează oamenii la detoxifiere? 
      Daniel Reid: Oamenii sunt speriați cu perspectiva morții iminente de către 
      medicii lor. Ei merg la medicul specialist și acesta le spune: „Într-o 
      lună vei muri dacă nu faci asta și încerci altceva”. 
      Ce credeți despre creșterea alarmantă a obezității în țări precum Statele 
      Unite, Marea Britanie și Australia? 
      Daniel Reid: Oamenii aceștia mor de foame. Oamenii grași mor de foame. 
      Vrei să știi ce vreau să spun când afirm că mor de foame? Ei nu-și procură 
      elementele nutritive adecvate organismului. 
      Creierul are un centru de control al apetitului. Nu-ți este foame neapărat 
      când nu ai ce mânca - omul poate trăi și 60 de zile fără să mănânce - ți-e 
      foame numai atunci când corpul tău are nevoie de anumiți nutrienți, deci 
      când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poți funcționa normal. 
      Atunci începe să-ți fie foame și vei începe să mănânci. 
      În cazul în care consumi alimente care nu au nici un fel de valoare 
      nutrițională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele... toate acele 
      lucruri frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare. 
      Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiți la ei și-ți 
      spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: 
      „Hei, nu am de ajuns din nutrienții de bază, așa că nu te opri din 
      mâncat!”. 
      Susțineți că giganții producători de alimente acționează de capul lor, 
      chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e 
      așa, cum se poate scăpa de ei? Eu știu că publicul e protejat de agențiile 
      guvernamentale. 
      Daniel Reid: Din păcate, autoritățile protejează giganții alimentari. 
      Organizația cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug 
      Administration – Administrația pentru Alimente și Medicamente). 
      Ei decid ce alimente vă este permis să consumați și ce medicamente trebuie 
      să vă fie prescrise. 
      Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piață. 
      Această substanță chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otravă 
      mortală. Este cauzatoare de cancer la creier și nu numai. 
      Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diet Coke... 
      Daniel Reid: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbați care au 
      murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, 
      stăteau la soare în fiecare zi și considerau că se hrănesc sănătos. Tipii 
      ăștia erau dependenți de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au 
      recunoscut asta și au declarat că nu se pot opri să bea. 
      Dar și Coca-Cola obișnuită are probleme: conține 9 lingurițe de zahăr alb 
      la sticla de 500 de ml iar acidul fosforic e ingredientul ei de bază. 
      Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se 
      creează condițiile fundamentale de apariție a oricărui tip de cancer.
      Ce părere aveți despre regimul pe bază de carne? 
      Daniel Reid: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot 
      renunța la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, și anume de 
      miel. Carnea de porc e greu de digerat și produce foarte mult acid. 
      Dar, în general vorbind, problema cu carnea din ziua de azi e modul în 
      care e crescut animalul – cu hormoni, antibiotice, steroizi și cu hrana 
      improprie care i se administrează. 
      Multe medii sunt poluate cu emisiile provenite de la vehicule, centrale 
      electrice și alte surse, care în mod inevitabil duc la problemele de 
      sănătate. Dar există și o altă formă de poluare, cea pe care dvs. o numiți 
      „poluare invizibilă”: TV și transmisii de radio, turnuri de microunde 
      pentru folosirea celularelor. Sunt acestea într-adevăr atât de 
      periculoase? 
      Daniel Reid: Mortale, aș putea spune. Port în permanență în jurul gâtului 
      un produs Tesla, o placă cu molecule de titan, singurul produs pe care 
      l-am găsit și care chiar te protejează (schimbă configurația undelor de 
      energie electromagnetică). Compania producătoare (http://www.teslas.us/) 
      face de asemenea butoane pentru telefoanele mobile și calculatoare. 
      Telefoanele mobile slăbesc sistemul imunitar, dau probleme ale sistemului 
      nervos și produc cancere. 
      Bine, dar toată lumea are azi un telefon mobil...
      Daniel Reid: Eu nu. 
      ... chiar și în țările în curs de dezvoltare oamenii sunt dependenți de 
      celulare... 
      Daniel Reid: Se sinucid lent. Oriunde unde te-ai afla la distanță de un 
      metru față de un telefon mobil, obții aceleași radiații, , așa că nu 
      contează dacă scrii un mesaj la el, dacă ai telefonul la ureche sau 
      folosești hands-free. E chiar de zece ori mai rău într-o mașină, pentru că 
      rama metalică acționează ca un amplificator. 
      Ce fel de probleme medicale legate de celular vă așteptați să vedeți în 
      următorii 10-15 ani? 
      Daniel Reid: Prevăd o explozie a cazurilor de cancer la creier. Garantat! 
      Companiile de telefoane mobile vor fi acționate în justiție, iar poziția 
      lor va fi: „Ei bine, guvernul le-a permis la momentul respectiv, iar 
      standardele au fost stabilite de către guvern”. Vor arăta cu degetul la 
      guvern, iar guvernul va arăta cu degetul la studiile care au spus că totul 
      e în regulă, studii finanțate chiar de industriile respective și astfel 
      totul se va învârti în cerc și oamenii vor continua să moară de cancer. 
      Poate că telefoanele mobile vor fi interzise. Sau le vor face să respecte 
      normele de siguranță. 
      Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncați de obicei? 
      Daniel Reid: Eu am renunțat la cereale, deoarece consider că nu sunt 
      alimentele cele mai potrivite pentru ființele umane. Pentru a testa un 
      produs alimentar, ca să vezi dacă îi e indicat omului sau nu, trebuie să-l 
      mănânci crud. Nu poți mânca orez sau grâu ca atare. 
      Dar sute de milioane de oameni din Asia trăiesc cu orez. Nu poate fi așa 
      de rău... 
      Daniel Reid: Au și ei o mulțime de probleme de sănătate. 
      Când oamenii au renunțat a mai fi vânători-culegători și nomazi și s-au 
      stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populație 
      numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile 
      dacă nu le gătești. 
      Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, ți-am răspuns doar ce 
      nu mănânc eu. 
      Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că 
      nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Corpul meu nu le-a mai 
      acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid. 
      Soția mea, Snow, și cu mine mâncăm nuci și semințe, în special migdale și 
      semințe de floarea soarelui. 
      Pe acestea nu le poți digera uscate. Secretul de a le transforma în cel 
      mai bun aliment de pe planetă e să le înmoi în apă peste noapte. Devin un 
      alimentar viu, și este cea mai bună mâncare din lume. 
      În afara de asta, mănânc legume, fructe, pește, carne de miel și ouă 
      ecologice.
      Spuneți că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp 
      ar trebui să postim? 
      Daniel Reid: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curățarea corpului 
      este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie corpul nostru pentru a-și 
      purifica complet fluxul sanguin. 
      Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp și pentru că în 3 zile se 
      eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigații ale 
      colonului. 
      Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură 
      pentru a se curăța și vindeca singur. 
      Societățile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te 
      îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului și nu aveai voie să mănânci până 
      când nu te făceai bine. 
      Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici 
      măcar o jumătate de zi fără mâncare” și eu îi înțeleg. Cu toate acestea, 
      cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când 
      vede ce iese din corpul lui, e șocat... 
      Ce părere aveți despre băuturile alcoolice? Sunteți total împotrivă? 
      Daniel Reid: Eu nu sunt un puritan sau un călugăr. Îmi place să beau puțin 
      uneori; și un trabuc din când în când. 
      Vinul roșu și berea nu sunt bune, deoarece fermentează. Sunt mari 
      producătoare de acid. 
      Cei care spun că vinul roșu are antioxidanți folosesc o scuză pentru a bea 
      vin roșu. Există mulți alți antioxidanți în natură. 
      Ca băuturi, vi le recomand pe cele distilate: vodcă, rom, gin.
      Ce spuneți despre cei care iau produse contra îmbătrânirii? Această 
      practică devine din ce în ce mai răspândită. Oamenii  folosesc hormoni de 
      creștere umană, injecții cu Botox etc. Dar despre toate celelalte metode 
      pentru a-și prelungi viața? 
      Daniel Reid: Nu există nici o metodă pentru prevenirea îmbătrânirii. Tot 
      ce se poate face este de a încetini procesul. Ce se întâmplă azi e doar o 
      cosmetizare. 
      Să-ți spun despre hormonul de creștere: da, este remarcabil. Bărbații de 
      75 de ani au brusc prietene de 20 și le crește părul la loc. Plătești 
      10.000-15.000 $ pe an pentru injecții. Oprești injecțiile, te întorci 
      imediat înapoi, la starea în care ai fost. 
      Știi ce declanșează în mod natural producerea hormonului de creștere în 
      glanda pituitară? Postul! Postul este un fenomen de auto-vindecare, nu 
      numai de detoxifiere. Când te oprești din mâncat, glanda pituitară 
      primește un semnal și se activează hormonul de creștere... gratuit. 
      Deci, dacă postiți în mod regulat, se secretă hormonul de creștere, încep 
      să se repare toate daunele în organismul dvs. și se inițiază procesul de 
      anti-îmbătrânire. 
      Dar oamenii nu vor s-o facă în acest fel. Ei vor să tragă o dușcă 
      după-amiază și apoi să iasă la o cină de lux la un Steakhouse noaptea. Pur 
      și simplu, nu vor să renunțe la stilul lor de viață. 
      Botox-ul este nesănătos. Să ne uităm chiar la cuvânt: -tox. E o toxină 
      bacteriologică. Acționează prin paralizarea mușchilor. Să-ți injectezi 
      fața cu o otravă care-ți paralizează mușchii, asta numești tu 
      anti-îmbătrânire? De fapt, îți scurtezi viața. Și pentru ce?
      Una din învățăturile Tao este aceea că femeile sunt sexual superioare 
      bărbaților, care sunt percepuți ca partea slabă a sexelor, buni doar 
      pentru a fertiliza ovulele femeilor. Unii văd în aceasta un paradox, având 
      în vedere că bărbații au încercat întotdeauna să-și afirme superioritatea 
      în competiția dintre sexe. Să fie aceasta o evaluare justă? 
      Daniel Reid: Din punct de vedere sexual, e absolut corect. Natura ne-a 
      construit în acest fel: bărbatul asigură semințele și devine dispensabil. 
      Femeia rămâne însărcinată, așa că nu mai poate face sex, iar în acest timp 
      bărbatul păzește gura peșterii de colții tigrilor. Și apoi, dacă el piere, 
      nu contează; femeia a procreat deja. Asta e natura. 
      Femeile sunt mai puternice, prin natura lor, deoarece ele sunt cele care 
      trebuie să îngrijească copiii și să perpetueze specia. 
      Și să nu uităm că, datorită hormonilor lor specifici, femeile au un sistem 
      imunitar mult mai bun; de aceea, de regulă, trăiesc mai mult decât 
      bărbații. 
      Natura a construit femeia mai puternică. Că ele ne sunt superioare și în 
      alte privințe - în valori sau morală - face obiectul unui alt tip de 
      discuție. 
      În orice caz, dacă există bărbați misogini, care disprețuiesc sau asupresc 
      femeile, aceasta se întâmplă pentru că în subconștientul lor, ei simt că 
      femeile le sunt superioare.
      Vreți să spuneți că de aceea femeile sunt tratate ca cetățeni de categoria 
      a doua în unele țări, iar în mai toate societățile sunt dominate de 
      bărbați? 
      Daniel Reid: Femeile au avut întotdeauna mai multe responsabilități și, 
      bărbații au devenit geloși. Fiind mai puternici, le-au supus fizic. 
      Bărbații au inventat căsătoria ca un drept de a spune: Această femeie îmi 
      aparține. Asta nu l-a oprit pe bărbat să aibă și alte femei, ele îi 
      aparțin. Cu cât ești mai puternic și mai bogat, cu atât mai multe femei 
      poți avea, dar nu asta e calea naturii. 
      Ce părere aveți despre modul în care sunt tratate femeile în Arabia 
      Saudită? 
      Daniel Reid: Este un exemplu extrem de șovinism masculin, în care bărbații 
      se cred superiori. 
      De fapt, nu sunt. Bărbații au câteva avantaje față de femei: sunt mai 
      creativi, mai inventivi. Lasă femeia să se ocupe de casă și pune-l pe 
      bărbat într-o colibă cu o grămadă de obiecte și el va inventa aproape 
      orice. 
      Bărbații au o capacitate remarcabilă de a-și concentra mintea asupra unui 
      singur lucru. În acest sens, sunt superiori femeilor. Ce-aș mai putea 
      spune e că bărbatul trebuie să învețe să respecte energia feminină, să 
      respecte femeile pentru ceea ce sunt și să beneficieze de aceasta - mai 
      ales în timpul actului sexual.
      Care sunt cele trei lucruri esențiale pe care le-ați spune cuiva care 
      citește acest interviu și care nu se află într-o perfectă stare de 
      sănătate? 
      Daniel Reid: 
      - Bea apă alcalină (apa îmbuteliată nu este alcalină). 
      - Oprește-te din mâncat alimente care putrezesc. 
      - Postește periodic.
      Articol publicat în ziarul The Bali Times, în 2006. 
      Sursa: 
      http://www.danreid.org/daniel-reid-interviews-articles-bali-times.asp

No comments: