Monday, December 04, 2006

Slabiciunile umane

Slăbiciunile umane



Ce ne împiedică să renunţăm la slăbiciunea pe care am recunoscut-o ca atare?



Omul are capacitatea de a scăpa de orice slăbiciune, însă nu este suficient a dori acest lucru. Trebuie ca dorinţa lui sinceră să fie imediat urmată de fapte care vor fi remarcate de semenii lui.



Este, deci, o chestiune de voinţă liberă. Dacă aceasta este puternică, va reuşi; totuşi, este de dorit să înceapă cu lucruri mici, astfel îi va fi mai uşor.



Străduinţa de a avea un autocontrol constituie în această privinţă un ajutor apreciabil. Mai mult, acela nu ar trebui să ezite să ia în considerare sfaturi morale, însă acest gen de sfaturi trebuie dat întotdeauna într-o direcţie constructivă şi în conformitate cu legile Creaţiei.



Cu alte cuvinte, un adevărat “doctor al sufletului” nu se îngrijorează de slăbiciunile şi defectele celui pe care îl ajută. Nu le expune, însă trezeşte calităţile ce exprimă opusul, şi dormitează în el, care fiind întărite, automat vor duce la dispariţia slăbiciunilor şi defectelor existente.



Însă, în imensa Iubire şi marea Lui Bunătate, Dumnezeu are asistenţă invizibilă care dă forţă şi întăreşte pe cel care, aflat în necaz, cere cu umilinţă să fie ajutat.



Herbert VOLLMANN

Extras din “Privire în lumea de dincolo”

De pe pagina de web:
http://www.graal.ro/articol_slabiciunile_umane.php

No comments: