Tuesday, December 25, 2007

Crăciun

Crăciun



Sfântă este comemorarea acestor zile; deoarece măreaţă a fost clipa în care Fiul lui Dumnezeu a coborât odată pe acest Pământ. Plină de forţă, pentru omenire şi pentru întreaga Creaţie. Un răsunet al jubilării a străbătut toate sferele, deoarece acest lucru a însemnat ivirea zorilor pentru eliberarea spirituală din încătuşarea Întunericului.

Din această bucurie înaltă îşi împărtăşeau oamenii urări cu ocazia fiecărei reveniri în memorie a minunatului eveniment şi de asemenea împărţeau daruri pentru a aduce bucurie şi altora, trezind-o. Aşa a fost la început! Dar astăzi, Sărbătoarea înseamnă pentru cei mai mulţi oameni doar un prilej pentru a-şi dărui reciproc daruri. Singur spre acest scop sunt îndreptate străduinţele, săptămâni de zile. Mai profund însă, ea nu pătrunde în om. Înalta Sărbătoare a ajuns să mai fie numită în familii doar o sărbătoare a copiilor, iar părinţii la rândul lor se gândesc la propria copilărie în timp ce stau în preajma bradului împodobit.

Cine se mai gândeşte însă la sensul propriu-zis al Sărbătorii, la seriozitatea profundă prilejuită de această Sărbătoare? Cine primeşte darul pe care Mântuitorul i l-a adus, şi jubilează în jurul bradului plin de lumini, cu hotărârea fermă ca pe viitor să transpună în faptă acest Adevăr, pentru ca astfel zorile libertăţii spirituale să poată licări? Căutaţi asta, mergeţi din casă în casă, din loc în loc! Veţi cădea istoviţi de oboseală, deoarece nu veţi fi găsit nici măcar un om care în simţirea sa profundă să gândească astfel în bucuria Sărbătorii.

Voi nu trebuie însă să sărbătoriţi în acelaşi mod eronat, ci cu această ocazie să luaţi avânt de a lăsa Adevărul să prindă viaţă în voi treptat, treptat, deoarece Christos a venit în lume de dragul acestui lucru. Prin luptă trebuie să vă câştigaţi libertatea spiritului, adică: Eliberarea de întreaga povară întunecată! Acest lucru îl puteţi realiza numai prin transpunerea voastră în acea mare Voinţă care poartă Creaţia!

A împlini această Voinţă a Creatorului vostru şi a merge împreună cu Ea, este cea mai mare artă a vieţii, căci Ea aduce cu sine marea slujire, care în realitate vă aduce posibilitatea de cârmuire, deoarece prin ajustarea corectă, toate forţele merg cu voi, nu vor fi niciodată împotriva voastră! Atunci nu vă va mai atinge nici o durere, nici o supărare, ci jubilând veţi merge pe drumul care trebuie să vă conducă spre Împărăţia lui Dumnezeu!



ABD-RU-SHIN

No comments: