Saturday, February 09, 2008

Semnul crucii

Eu consider ca semnul crucii,care este un semn al Adevarului,nu ar trebui sa-l folosim decat daca suntem pe de-a intregul curati in aspiratiile noastre sufletesti!Ori de cate ori ne facem semnul crucii,in biserica sau pe strada ,fara sa fim in intregime curati sufleteste, ne incarcam cu vina!Spun asta desi biserica nu afirma acest lucru si nici nu se arata capabila de a recunoaste aceasta realitatea evidenta!
Insa ,una e sa vrei sa fii credincios bisericii,si cu totul alta e sa vrei sa fii credincios Adevarului si Tatalui ceresc!
Oamenii,si astfel inclusiv credinciosii bisericii,nu trebuie sa accepte lucruri si afirmatii ca fiind corecte,fara sa le cantareasca in sinea lor cu cea mai mare grija si atentie!Dar devreme ce deviza multor reprezentanti ai bisericii este "crede si nu cerceta", de nenumarate ori se considera ca e un pacat sa cauti Adevarul! Si aceasta cu toate ca Iisus insusi a spus "bate si ti se va deschide","cauta si vei gasi"," cere si ti se va da ".Si de asemenea Iisus a mai spus ceva : "Adevarul va va face liberi". Insa cum poate cineva sa descopere Adevarul daca traieste dupa cuvintele "crede si nu cerceta" si daca astfel nu-L cauta,daca nu poarta in sine rugamintea de a-L recunoaste,de a-L descoperi!De a se intalni cu El.
Si Iisus era Adevarul!
Iisus ne-a aratat ca nu oricine ii spune "Doamne!...Doamne!...",adica nu oricine crede in persoana si Puterea Lui, este dintre cei mantuiti,salvati,ci doar aceia care traiesc dupa Vointa Tatalui Sau din cer!Vointa pe care El a aratat-O oamenilor prin cuvintele Sale!Astfel nu oricine crede in Iisus si in divinitatea Sa e un bun crestin ,si astfel unul din cei care stau pe deplin de partea Sa,ci doar cei care traiesc dupa adevaratele cuvinte ale lui Iisus,cuvinte care arata oamenilor cum vrea Tatal Sau sa ne traim noi viata aici pe Pamant pentru a ne atinge scopul existentei noastre ,care este fericirea adevarata si nepieritoare!

No comments: