Friday, February 13, 2009

Iubirea e Viata si Viata e Iubire

Dar oare tot ceea ce numesc oamenii ca fiind iubire , este intr-adevar iubire?
Stim noi cum este adevarata Iubire? Si intelegem noi ce inseamna de fapt afirmatia: " Totul este iubire "? Ne dorim noi sa intelegem de ce suferintele , tragediile , necazurile fac si ele parte din aceasta Iubire ?
Pentru ca noi nu ne aflam pe Pamant pentru a trai cat mai comod, ci pentru a experimenta legile Creatiei ... De aceea se cuvine sa fim buni si drepti daca vrem sa primim in efect reciproc bunatate si dreptate ... Si trebuie sa mai tinem cont ca viata constienta a unui om continua dincolo de moarte ... A muri fizic nu inseamna a nu mai exista , ci inseamna a pleca din aceasta lume ,pentru a ne naste intr-o alta pe care ochii nostri fizici si simturile obisnuite nu pot sa o desluseasca. O lume pe care nu o putem percepe decat cu simturile corpului nostru sufletesc , insa nu cu simturile corpului fizic pamantesc... Si pentru cei care merita ,pentru cei care sunt demni ,lumea cealalta poate fi mai buna decat aceasta .
Dar e asa numai pentru cei care merita o lume mai buna decat a noastra.
De aceea se cuvine sa fim curajosi si sa nu ne lasam cuprinsi de lasitate in fata greutatilor vietii , pentru a merita astfel sa traim intr-o lume mai buna decat aceasta . Fiecare problema sau dificultate contine si solutia in ea insasi. Dar solutia nu consta in a da dovada de lasitate sau frica...

A fi mort fizic NU e totuna cu a nu mai fi niciodata constient de sine...
,,Sa te trezesti in zori, cu inima mereu inaripata si sa inalti,
plin de recunostinta, multumire pentru inca o zi de iubire;
Sa te odihnesti, coplesit de beatituine
la ceasul amiezii si sa cugeti la extazul iubirii... "( Kahlil Gibran )

No comments: