Monday, January 17, 2011

De ce caut sa evit sa tutuiesc pe altii...


    
     "Ar trebui sa-i fie o conditie fiecarui om care aspira serios pe pamant, ca formula de adresare "tu" sa ramana reciproc strict sfintita!Ea are voie sa fie folosita sau oferita numai in cazuri de exceptie.
    In Lumea Material-Fina, asa-zisa "lume de dincolo", totul este altfel. Acolo barierele maturitatii spirituale sunt strict marcate si nu pot fi trecute pur si simplu. Acolo convietuiesc speciile cu adevarat omogene conform Legii Creatiei si doar omogenitatea speciilor este cea care indreptateste adresarea cu "tu".



         In Materialitatea-Densa insa, aceste limite trebuie mai intai sa fie marcate. Aici corpul pamantesc material-dens permite o convietuire stransa a spiritelor de toate gradele de maturitate, asa cum nu se mai intampla nicaieri in celelalte planuri.
       De aceea, stabiliti pe viitor o bariera a carei necesitate si mare  valoare nu o puteti intelege acum pe deplin.


   M-am referit deja o data la aceasta in Mesajul meu, in conferinta " Sarutul de prietenie". Aici intra si obiceiul care seamana otrava de a spune reciproc "tu", depasind si distrugand una din barierele cele mai necesare in planul Materialitatii-Dense; o bariera ce va ofera un sprijin pe care acum nu sunteti capabili sa-l evaluati!
   Fiecarui om care aspira spre Lumina trebuie sa-i devina o porunca sa nu se mai adreseze atat de usor semenului sau cu acest "tu" familiar. Cel mai bine ar fi sa-l evite de tot!
   Refuzati-l daca vi se ofera, in afara de cazul cand este vorba despre o legatura serioasa pentru viata pamanteasca, deci in casnicie! Peste ani veti recunoaste cat de importanta este aceasta porunca. Cand aud despre acest obicei ma cuprinde intotdeauna groaza, caci eu cunosc nenorocirea pe care o aduce cu sine aceasta. Dar nici un om nu o banuieste."
  
    Am prezentat aici doar un mic fragment extras din conferinta "O Lege noua", din Mesajul Graalului, In Lumina Adevarului scris de catre Abd-ru-shin. Pentru o edificare mai clara a acestui subiect este necesar sa se citeasca conferinta in intregime, nu doar un fragment extras de acolo asa cum am prezentat eu aici. Dar am facut acest lucru pentru a fi mai usor de inteles randurile mele de mai jos pentru vizitatorii blogului care nu au citit Mesajul Graalului.


 Acum cativa ani cand eram de vreo 20 de ani pana pe la 25, aveam probleme in a recunoaste deschis ca eu vreau sa ma adresez semenilor folosind pronumele de politete " dumneavoastra" si sa-mi argumentez atitudinea in fata lor prin faptul ca consideram ca asa e corect si drept sa vorbesc eu, sau sa se vorbeasca in general. Abia dupa ce m- am rugat sa primesc Forta pentru a face acest lucru am reusit. Si acum ca am primit-o nu as mai ceda in fata unei vointe straine in privinta asta. Doar de a-i face pe plac altuia, sau din teama de a nu iesi in evidenta fata de ceilalti. Cat timp e drept ceea ce facem, nu trebuie sa ne temem ca ne putem face de ras in fata oamenilor doar pentru ca suntem diferiti de ei! Doar pentru ca nu suntem ca ei! Unde ar fi bucuria noastra de a actiona conform Mesajului, daca noi ne-am teme sa actionam conform cu Legea Vie?  Mandri trebuie sa fim de Forta pe care o folosim in mod corect! Si nicidecum tematori.
Dar pana am primit forta si siguranta interioara, m-a consumat foarte mult in interior faptul ca nu eram liber in privinta asta , desi imi doream sa devin, adica sa pot sa actionez asa cum imi doream eu, respectand Cuvantul in privinta modului de adresare, fara sa ma simt stingherit de parerile celorlalti.
Si am gresit! Era nevoie doar de o vointa mai serioasa si putin curaj, era nevoie de vointa in loc de o simpla dorinta!  Oamenii accepta sa li se vorbeasca cu dvs. daca vad ca cel din fata lor e ferm in decizia lui de a nu-i tutui! De ce sa nu accepte? Ca doar e ceva frumos in asta si nobil! Dupa cum stim cu totii, cititori sau nu ai Mesajului Graalului. Accepta, doar ca nu sunt multi cei care va vor si raspunde la fel, adica fara sa va tutuiasca. Dar aceasta alegere a lor nu trebuie sa ne rapeasca din fermitatea noastra de a respecta Cuvantul in privinta aceasta, a modului de adresare.
Insa si aceasta atitudine, trebuie sa porneasca din sufletul nostru, din spiritul nostru si nu din mintea noastra! Adica atitudinea de a nu accepta sa-i tutuim pe semeni, chiar daca ei ne ofera ocazia, sau chiar ne roaga uneori!
Adica atunci cand DOAR ne gandim ca Abd-ru-shin a spus ca e periculos pentru evolutia noastra spirituala sa-i tutuim pe semenii nostri cu lejeritate,
cand DOAR ne gandim la asta, putem sa actionam conform Mesajului
doar avand ca baza gandirea noastra,  deci mintea! Intelectul.
    Si atunci vointa noastra de a nu-i tutui pe cei cu care venim in contact ,  nu ar avea efectul mare pe care ar trebui sa-l aiba daca ne dorim din tot sufletul sa facem ceea ce e drept pentru a nu pune piedici inutile in calea evolutiei noastre!
Trebuie sa avem dorul dupa inaltare!
Dorul de inaltare!
Dorul de frumos... Dorul de ceea ce e drept!
Dorul de Lumina! Atunci vom actiona conform Vointei Luminii, nu conform parerilor gresite ale semenilor nostri care nu cunosc efectul profund pe care il are adresarea cu " tu ", spre deosebire de adresarea cu pronumele de politete " dumneavoastra"!

No comments: