Sunday, January 23, 2011

Visand spre Paradis

Eram trei barbati stand in picioare in aer liber in jurul unei mese pe care se afla un volum din Mesajul Graalului. Cartea era deschisa si intoarsa catre mine, dar nu citeam din ea. Unul dintre ceilalti doi, un prieten bun pentru mine, a inceput sa citeasca cu voce tare cateva randuri din pagina la care era deschisa cartea. Atunci am intors cartea catre el in asa fel incat sa poata citi mai usor. Ce scria in randurile citite? Nu mai stiu, dar ca o concluzie la cele citite, acest prieten bun, cu o voce accentuata, ca si cum ar fi avut o revelatie, ca si cum ar fi fost patruns de cele citite si dorea sa ne trezeasca si pe noi, a spus ceva cu sensul:
  "    Noi nu traim Cuvantul asa cum trebuie! Noi nu primim Cuvantul asa cum e!"

 In momentul acela am avut o tresarire... Caci e atat de important sa traim Cuvantul, iar eu, si de asemenea toti cei care am recunoscut cat de important este Mesajul Graalului, avem posibilitatea sa facem aceasta! Ne este deschisa calea sa ne straduim sa facem aceasta. Si cea mai mare parte dintre noi, si in primul rand eu, nu ne adaptam permanent Cuvantului in alegerile pe care le facem in viata noastra de zi cu zi!

 Cu visul acesta m-am trezit mai-nainte... Si cu ideea ca e atat de important sa ne straduim sa traim conform Cuvantului in toate deciziile pe care le luam... E atat de important, deoarece avem posibilitatea sa o facem!
  Noi putem! Nu mai sa vrem... Chiar putem! Si cand  ni se intampla sa fim descurajati din cauza defectelor si slabiciunilor noastre, sa ne rugam atunci, sa adresam rugamintea spre Tatal sa ne ajute sa ajungem sa traim mereu conform Cuvantului Sau in toate. Oare daca rugamintea noastra e sincera, nu ne va ajuta El? Si oare atunci cand El ajuta, nu rezulta drept urmare a ajutorului Sau intotdeauna  ceva veritabil si durabil?

Sa traim conform Cuvantului in toate este singura cale sa putem avea aproape Paradisul deja aici de pe Pamant! Altfel el se afla departe de noi...
  Si totusi cat de aproape! Ajunge doar sa vrem... Si vointa aceasta trebuie sa porneasca de la noi, caci suntem liberi sa alegem de care parte vrem sa fim si nimeni nu ne poate obliga daca noi nu vrem!

No comments: