Monday, March 21, 2011

Punctul de vedere

Deseori se spune "Cate capete, atatea pareri".
Acest lucru este valabil mai mult ca oricand astazi, cand fiecare isi da cu parerea despre un lucru sau altul, cand toti se contrazic intre ei de nu se mai intelege om cu persoana.
Discutii interminabile au loc pe seama unor subiecte mai mult sau mai putin importante. Oamenii "se inflacareaza" in timpul dezbaterilor si deseori ies scantei. Rezultatul? Oricare inafara de cel asteptat. In nici un caz claritate!
De aceea...rugati-va pentru claritate!
Rugati-va pentru claritate din toata inima si claritatea va va fi daruita. In viata de zi cu zi, in lucrurile mari si mici.
Acest lucru presupune un demers personal, spiritual si nu intelectual, de care nimeni nu poate fi scutit daca vrea sa fie fericit.
Mesajul ne invata totul. Tot ce ne foloseste, tot ce este urgent pentru noi. Si daca suntem elevi sarguinciosi, nu doar cititori care nu inteleg nimic, devenim obiectivi si drepti in toate imprejurarile vietii. Si raspundem pentru faptele noastre, fiind toleranti cu cei care nu actioneaza la fel.
A fi obiectiv e un lucru mare! Prea mare pentru niste oameni mici...
Inseamna a privi lucrurile din perspectiva corecta. Si exista o singura perspectiva corecta, un singur punct de vedere corect. Un Singur Ochi.
  <<Desigur, micile fiinte elementale pe care le-am mentionat se orienteaza in activitatea lor dupa vointa voastra si dupa faptele voastre, voi spirite umane, dar totusi activitatea lor este supusa numai Vointei lui Dumnezeu!
Aceasta pare a fi o enigma, insa solutia nu este atat de grea; caci pentru a rezolva misterul, nu trebuie decat sa va arat cealalta fata a lucrurilor, diferita de perspectiva din care voi ati privit pana acum totul.
Privit din perspectiva voastra, voi influentati, intr-adevar, micile fiinte elementale! Insa privit din perspectiva Luminii, acestea implinesc doar Vointa lui Dumnezeu, Legea! Si din moment ce orice forta de a actiona poate veni numai din Lumina, inseamna ca aceasta perspectiva care este diferita de a voastra este cea corecta!>>
 (din Mesajul Graalului de Abd-ru-shin, vol. 3 pag. 156.)




Uneori dorim sa le cerem parerea celor in care avem incredere.
Dar eu cred ca, daca am dori cel mai mult sa fim obiectivi, sa vedem clar, sa dobandim perspectiva corecta asupra lumii si vietii...dorinta noastra s-ar indeplini. Si niciodata nu ne-am contrazice intre noi...Am deveni acei oameni care trebuie sa fim, acei oameni fara defecte, care lipsesc pretutindeni acum.

<<Expresia populara despre un spirit limpezit este foarte corecta! Un om matur sau cu spirit clar este foarte usor de recunoscut; deoarece el sta in Lumina si evita tot ce este Intuneric! Prin felul sau de a fi el radiaza pace in jurul sau!
Nu vor mai exista izbucniri bruste, ci obiectivitate calma in marele avant al activitatii pline de bucurie sau severitate rece care, cu toata bunavointa, va clarifica si va scoate la iveala slabiciunile celor care nu au ajuns inca tari in spirit, ci sunt supusi framantarilor care trebuie sa duca la purificare si clarificare sau...la distrugere!
Numai Intunericul este capabil de izbucniri bruste, insa niciodata Lumina, care arata intotdeauna o puritate severa si o cumpatare pasnica in forta constienta a cunoasterii superioare!>>
  (din Mesajul Graalului de Abd-ru-shin, vol. 3 pag. 342.)

     Cand ne straduim sa fim obiectivi simtim pace in interiorul nostru. Si acea incredere calma pe care ne-o da numai actiunea corecta, indiferent de ceea ce fac ceilalti, indiferent de ceea ce se intampla in jur.
Si chiar daca nu suntem ascultati, nu ne suparam. Si chiar daca ceilalti nu ne impartasesc punctul de vedere, nu conteaza.
Numai realitatea conteaza.
( Alina Rus )

 

No comments: