Friday, May 06, 2011

Orice boala e spre folosul spiritual al omului!


http://sa-traiesc-o-poveste.blogspot.com/

Orice boala e spre folosul spiritual al omului!

Orice boala ne invata ceva.... Inainte de toate ne invata sa fim mai sensibili fata de semenii nostri... aflati si ei in suferinta... de natura fizica sau sufleteasca.... Prin boala  invatam sa pretuim mai mult viata si binele din ea! Invatam sa iubim mai mult decat in cazul in care nu am fi bolnavi. Dar desigur ca nu toti oamenii au nevoie de suferinta fizica sau sufleteasca pentru a invata sa fie mai deschisi, mai sensibili fata de suferinta altora.
 Si desigur ca viata are drept scop bucuria sufleteasca, pacea si sanatatea corpului, insa datorita slabiciunilor noastre si defectelor care sunt in noi si pe care de multe ori noi nu vrem sa le recunoastem, datorita acestora vin bolile asupra noastra ca sa mai indrepte in comportamentul nostru ceea ce de bunavoie nu vrem sa ne straduim sa facem... Si inainte de toate e vorba de sensibilitatea fata de semenii nostri... Ce e o viata traita in bogatie materiala si sanatate fizica aparenta, dar lipsita de adevaratul respect fata de Darul Vietii? Ce e viata fara adevarata iubire, fara altruismul care ar trebui sa ne caracterizeze pe toti?
      Si daca o boala vine peste noi ca sa ne invete tocmai acest lucru, atunci ar trebui sa-I multumim Tatalui Ceresc ca permite ca acea boala sa ne atinga...
        Daca ne schimbam in interior cu adevarat in bine, si acceptam suferinta fara sa ne plangem si fara sa facem reprosuri destinului avand incredere in Dreptatea desavarsita a Vointei Domnului, cautand sa intelegem sensul suferintei noastre fizice sau sufletesti, atunci prin schimbarea atitudinii noastre in bine, incet suferinta se va desprinde de noi! Treptat vom ajunge sa nu mai avem nevoie sa suferim.... Pentru ca Domnul are grija si de sanatatea pasarilor cerului.... Cu cat mai mult atunci de noi, care avem posibilitatea sa-I adresam rugaminti sincere de ajutor pentru a ne indrepta in interiorul nostru cel mai profund astfel incat sa nu mai fie nevoie sa suferim, ci sa avem o viata traita in bucurie adevarata, pura si in multumire interioara. Dar aceasta vine doar atunci cand stim sa tinem cont si de nevoile semenilor nostri... Adica cand renuntam la egoism!

 “ Intelepciunea Domnului stapaneste lumea! Dati-va silinta, oameni, ca prin cunoastere sa cuprindeti maretia Sa!”   
                                                            
" Acela ce ramane supus slabiciunilor sale va fi vesnic sclav, chiar daca ar fi rege! "
                                                                         ABD-RU-SHIN

No comments: