Monday, June 27, 2011

Recunostinta catre Lumina


  Si daca exista lumi in care locuitorii vad foarte de aproape o planeta vecina, asa ca in imaginea aceasta, si fara sa poata ajunge la ea se intreaba: Oare cum este viata acolo?
  Mie imaginea cu planeta aceasta atat de apropiata, mi-a dat o senzatie de deja vu... De ce oare? Si ma intreb daca nu cumva imi aminteste de ceva ce am trait in lumea de dincolo... cu mult timp in urma... Daca in noi sunt imprimate, desi cel mai adesea complet invaluite, amintiri si impresii puternice din vietile anterioare,  oare impresii traite deja de noi in lumea de dincolo nu ne sunt imprimate in suflet? Si nu se trezesc ele in noi uneori, chiar si aici pe Pamant in timp ce avem corpul din carne si oase?
 E doar o intrebare care ma preocupa... Nu vreau sa sustin nimic de care sa nu fiu in acelasi timp si sigur, insa intrebari am. Cam o mie! Oare ar folosi cuiva sa le astern pe hartie...?
O viata traita fara a avea intrebari, e o viata traita ca in somn sau legat la ochi.
 Si stiu ca daca eu am cu adevarat intrebari profunde, si caut cu seriozitate raspuns la oricare dintre ele, il pot obtine.

   Timpul credintei oarbe a trecut... Iar simpla credinta nu mai e de ajuns. De acum e nevoie de convingere.
   Iar Mesajul Graalului exista pe Pamant pentru a ne ajuta sa obtinem convingere in chestiunile legate de credinta si de tot ceea ce parea de neinteles pana acum in privinta vietii noastre si a existentei noastre!
  Domnul a daruit oamenilor Mesajul Graalului... Dar oamenii ce daruiesc in schimb Domnului? Intr-adevar ce daruiesc ei Domnului? Ce daruim noi Domnului? Rugaciuni sub forma de rugaminti? Unde ne sunt rugaciunile de multumire adevarata care se cuvin Domnului? Unde ne este bucuria care provine din recunostinta noastra catre Lumina? Unde este recunostinta noastra sincera adresata Luminii, recunostinta reflectata de acele fapte pe care noi le implinim cu bucurie?
  De fapte, da! De fapte e nevoie.  De fapte care sa izvorasca din bucuria noastra interioara. Daca ne pierdem bucuria de a trai si de a servi, riscam sa pierdem totul.
  Pentru cineva care a recunoscut valoarea grandioasa a Mesajului Graalului, fiecare zi ar trebui sa fie un prilej de multumire bucuroasa adresata Domnului pentru a oferi o picatura de contraechilibru, pentru binecuvantarile pe care EL le lasa sa vina peste noi in fiecare zi... Peste noi, cei care vrem sa fim ai Lui, in inimile noastre!
   Mesajul Graalului nu aduce o religie noua, dar trebuie sa aduca, si va aduce oameni noi in spirit, drepti si demni. Si chiar daca nu oricine va atinge acest tel... Vor fi totusi persoane si poate chiar deja, exista persoane care sa se ridice la acel nivel uman pe care Domnul il pretinde de la umanitate!
  Fie ca si noi sa ajungem sa fim printre ei!

No comments: