Sunday, March 11, 2012

Legătura cu Lumina

http://nevoiadeadevar.blogspot.com/





Nu vă temeţi! Un singur om poate fi solul tuturor oştilor cereşti. Dacă acel om are legătura cu Lumina...
Legătura omului cu Lumina este de natură spirituală.
Dumnezeu, spirit, veşnicie sunt noţiuni care nu pot fi înţelese niciodată în mod intelectual. Dumnezeu este Lumina, dar intelectul nu va recunoaşte niciodată acest lucru.
Cu cât noţiunea unui om despre Dumnezeu este mai aproape de adevăr, cu atât acel om este mai nobil sufleteşte, mai matur spiritual. Omul îl recunoaşte pe Dumnezeu în Operele Sale, în Creaţia Lui, care vorbeşte despre El şi Voinţa Sa cum nu se poate mai clar şi mai simplu.
Dar intelectul nu întelege claritatea şi simplitatea. Aceste noţiuni sunt deasupra lui, prea înalte pentru puterea sa de pătrundere. De aceea intelectul complică totul.
Concepţiile noastre despre lume şi viaţă, noţiunile după care trăim sunt certitudini, fire de lumină care ne leagă de Cer.
Sau fire de nisip care se pierd în bezna materiei. Supuse vântului schimbării, ele azi sunt şi mâine nu mai sunt, trecătoare ca şi materia din care provin. De aceea intelectul spune ca adevărul este relativ.
Dar nu este aşa! Adevărul este ceea ce este, absolut, veşnic, imuabil. Neschimbat de concepţiile noastre, El rămâne mereu acelaşi. Doar noi descoperim în timp frânturi de adevăr, pe care le înţelegem mai bine când mergem pe Cale.
Aşa că...atenţie la ceea ce credeţi despre tot şi toate. Credinţa devine convingere prin experienţă trăită. Atunci nu mai există îndoială!
Bucuria de a trăi nu poate fi mimată. Ea există sau nu! Şi este criteriul sigur că omul se află pe drumul cel bun.
Dar câte lupte cu sine, câte suferinţe sufleteşti şi câte îndoieli nu trebuie depăşite până când bucuria de a trăi se instalează pe deplin în suflet!
Până atunci apar uneori străfulgerări ale ei, raze de lumină care ne bucură inima...şi ne îndeamnă să mergem mai departe, mereu mai departe. Pericolul e numai in urmă!

( Alina Rus )

No comments: