Thursday, March 22, 2012

Sanatate: Proprietatile benefice ale spanacului

Spanacul: Proprietati si Beneficii pentru sanatate


  •   spanacul este util in prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • consumul de spanac este indicat celor cu colesterol mare (hipercolesterolemie), avand proprietati activatoare asupra metabolismului lipidic;
  • spanacul previne si trateaza anemia, avand o cantitate moderata de fier;
  • spanacul este deosebit de util in detoxifiere, fiind bogat in sunstante antioxidante;
  • spanacul previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale;
  • prezinta proprietati anticancerigene,astfel ca se poate afirma despre spanac ca previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar si alte tipuri de cancere prin actiunea sa antioxidanta care protejeaza materialul genetic celular.
    • in ultimele studii realizate s-a scos la iveala faptul ca spanacul ar putea preveni cataracta;
    • spanacul combate constipatia prin continutul ridicat de fibre;
    • spanacul creste imunitatea. Prin continutul ridicat de vitamine si minerale, in special de vitamina C, spanacul stimuleaza sistemul imunitar, prevenind racelile si infectiile comune;
    • spanacul contine luteina, o substanta implicata in mai multe procese, cum ar fi cele de mentinere a tineretii, de regenerare, anticancerigene dar si de protectie a sanatati ochilor;
    • spanacul previnde cariile dentare si tartrul, ajutand la mentinerea sanatatii dintilor. Pentru aceste efecte este recomandat sa consumati spanac proaspat, in salate.
    • spanacul contine si acid folic, ceea ce previne anemia la adult si totodata este deosebit de util femeilor gravide, protejand sistemul nervos al fatului.


    Nu ezitati sa consumati spanac atat cat este in sezon, beneficiile sale nefiind deloc de neglijat.  

No comments: