Friday, February 15, 2013

E grea calea catre Dumnezeu?

E greu sa pasim pe calea care duce spre Dumnezeu?

Calea catre Dumnezeu ar trebui sa nu fie greu de recunoscut si de inteles, dar realitatea este ca in ziua de azi celei mai mari parti a omenirii ii este greu sa se apropie de Dumnezeu si sa gaseasca calea care o conduce inapoi la El. In trecut insa, nu a fost mereu asa.

      Omul a fost creat dupa imaginea lui Dumnezeu si de aceea poarta in el de la inceput tot ceea ce este necesar pentru intelegerea Vointei Creatorului sau. Omul este in mod natural daruit cu toate insusirile necesare pentru intelegerea Vointei Creatorului sau si drept urmare ar trebui sa considere intelegerea acestei Vointe a lui Dumnezeu si calea care duce spre El, ca fiind cele mai firesti lucruri. Fiind natural in felul sau de a fi, omului i-ar fi cel mai usor sa aiba parte de intelegerea Vointei lui Dumnezeu si de drumul care duce in apropierea Lui. 

      Dar ce s-a intamplat totusi? Ce s-a intamplat cu omul astfel incat este aproape imposibil sa regaseasca calea inapoi catre Dumnezeu? Ce s-a intamplat cu toate acele daruri care au fost menite sa faca pentru noi mai usoare regasirea si recunoasterea lui Dumnezeu? Undeva de-a lungul timpului, in decursul calatoriei noastre lungi de evolutie pe acest Pamant, noi am pierdut acele daruri care erau menite sa ne faca usor de gasit calea corecta.

      Mai presus si inainte de toate, printre aceste daruri se afla intuitia noastra. Intuitia este o parte a spiritului nostru, spirit care este nucleul si esenta noastra. Intuitia are caracteristica de a fi capabila sa se conecteze cu originea noastra care se afla in imparatia spirituala din apropierea lui Dumnezeu. Intuitia ne permite noua sa-I simtim apropierea si Puterea Lui, chiar si atunci cand ne aflam inca pe Pamant in mijocul a tot ce este material.

     Noi suntem meniti sa pastram acest canal al intuitiei deschis tot timpul, astfel incat sa putem primi instructiuni  si ghidare de Sus prin intermediul intuitiei, ghidare care sa ne permita sa trecem prin vietile noastre de pe Pamant intr-un fel placut lui Dumnezeu, traind o viata fara de pacat si fara de vina, si in felul asta apropiindu-ne de Dumnezeu.
 
     Asa a fost cu omul de la inceputurile omenirii si canalul pur al intuitiei oamenilor de atunci a permis acestora sa realizeze lucruri marete, lucruri care in prezent nu sunt de gasit pe Pamant si nici macar intelese de catre noi in timpul de acum. De exemplu printre aceste lucruri fac parte si tehnologiile uimitoare ale oamenilor din vremurile de demult, despre care auzim vorbindu-se, mai ales cand vine vorba de a explica anumite descoperiri arheologice, de exemplu constructiile incasilor din America de Sud sau felul in care a fost construita Marea Piramida sau Sfinxul din Egipt.

      Trebuie insa sa fi venit o vreme cand noi oamenii in cea mai mare parte dintre noi, am decis sa ignoram acest minunat canal spiritual care intotdeauna ne-a daruit accesul la apropierea de Dumnezeu. A fost epoca cand noi am decis sa cultivam intelectul si sa il privim ca fiind superior intuitiei noastre. In timp, am devenit incapabili sa auzim aceasta intuitie si am devenit complet deconectati de la perceptia si intelegerea spirituala. Am ales dominatia intelectului cu consecinta ca nu am mai putut sa percepem altceva in afara de lucrurile pamantesti, perspectivele spirituale fiind pierdute pentru noi.

     Astfel noi am pierdut posibilitatea de a fi ghidati prin intuitiile noastre, si in felul acesta a devenit dificil sa gasim calea spre Dumnezeu. Am deschis portile pentru tot felul de actiuni gresite din partea noastra, caci nu am mai putut fi ghidati de intuitia noastra. Am ajuns pana acolo incat sa nu mai avem idee despre cum sa ne traim vietile noastre pamantesti in mod corect, caci ne lipseste ghidarea care vine din Inaltimile spirituale.
    
    Calea sau drumul spre Dumnezeu a devenit pierdut, si pana in ziua de azi nu suntem capabili sa il gasim. Pentru a regasi calea ce ne apropie de Dumnezeu, noi avem obligatia sa recuperam ceea ce am pierdut, recunoasterea intuitiei noastre. Trebuie sa trezim in noi intuitia, care exista adanc in fiinta noastra, trebuie sa o eliberam, iar atunci ea va gasi automat calea in sus spre originea ei, origine care este in imparatia spirituala din apropierea lui Dumnezeu.

      In prezent, multi dintre noi incercam sa ne folosim intelectul in cautarea noastra dupa Creator. Insa aceasta metoda nu este suficienta fara aportul intuitiei noastre. Intelectul nu este capabil sa patrunda cu intelegerea sa la acele Inaltimi unde isi are originea intuitia noastra, Inaltimi unde este perceputa clar apropierea lui Dumnezeu. Studiul intelectual al Bibliei si al tuturor celorlalte lucrari religioase nu reprezinta, de aceea, calea pentru apropierea de Dumnezeu.


 ( inspirat de pe site-ul de limba engleza www.kisol.com unde articolele au fost scrise pe baza cunoasterii spirituale mijlocite de lucrarea In Lumina Adevarului, Mesajul Graalului de Abd-ru-shin.)
   






2 comments:

cosmin cozma said...

voi finisa articolul in cateva zile maxim.

cosmin cozma said...

E inspirat de pe kisol.com