Saturday, May 18, 2013

Cine e vinovat pentru ceea ce se intampla gresit in biserici?

Unele cauze ale ateismului

Există în mod categoric persoane care resping conceptul de Divinitate orbeşte şi care în ciuda tuturor evidenţelor care exprimă contrariul se lasă dominati de frica lor în privinţa continuării unei vieţi după moarte. Ei refuză ideea de Divinitate, în primul rând pentru că vor să trăiască într-o lume în care să nu fie traşi la răspundere pentru nimic.
Acest articol nu a fost scris pentru oameni de acest fel.
Cea mai mare parte a aşa-numiţilor atei confundă pe Dumnezeu sau ceea ce este Divin cu religia organizată.
Intr-adevăr, ei au o aversiune faţă de organizaţiile religioase şi în ostilitatea lor îngrămădesc totul în acelaşi vas, susţinând că Divinitatea trebuie să fie sinonimă cu religia organizată. Ei îşi fac astfel un mare deserviciu dăunându-şi ei singuri lor înşişi, căci tot ceea ce presupun ei în această privinţă nu are legătură cu Dumnezeu. Marele Creator Este! Mereu prezent, independent şi indiferent faţă de părerile oamenilor. Aceşti oameni s-au exclus pe ei înşişi de la marea radiaţie binefăcătoare care străbate întreaga lume.



Şi iarăşi Lucifer şi-a câştigat adepţi care să-l urmeze, căci el a reuşit să amăgească foarte multe spirite umane şi să le facă să creadă că actele arbitrare ale oamenilor şi religia acestora, provin de la Dumnezeu şi că de fapt Dumnezeu a fondat aceste religii şi aşadar El trebuie să fie răspunzător pentru ceea ce se întâmplă în interiorul acestor organizaţii religioase.



Ei consideră că, de toate acele lucruri pe care oamenii decid să le facă în cadrul organizaţiilor religioase, inclusiv nedreptăţile comise de ei, cruzimea lor şi aşa mai departe, pentru toate acestea trebuie să fie răspunzător Dumnezeu de vreme ce El a fondat aceste religii şi acei oameni sunt reprezentanţii Lui şi acţionează în numele Lui. Aceasta este una din cele mai mari iluzii care a cuprins marea majoritate a omenirii, atât de mult încât până şi dintre credincioşi mulţi consideră că aşa stau lucrurile.



Reprezentanţii religiei organizate au reuşit cu succes să se dea ei înşişi drept persoane care acţionează în numele lui Dumnezeu şi să-i facă pe oameni să creadă că orice decizie iau ei, este în acelaşi timp in acord cu Voinţa lui Dumnezeu. Aceasta reprezintă o amăgire care va cere zeci de ani, dacă nu secole, pentru a fi ştearsă din conştiinţa umanităţii.
Trebuie subliniat cu putere aici, că Dumnezeu şi religia organizată nu sunt unul şi acelaşi lucru! Dumnezeu nu are nimic de-a face cu religia organizată. Orice cred sau fac oamenii religiei organizate, ei fac prin propria lor gândire şi din voinţa lor liberă fără a-L consulta pe Dumnezeu. Căci în mod sigur nici o persoană care gândeşte drept nu va considera, spre exemplu, că toate crimele în masă ale Inchiziţiei au fost aprobate de Dumnezeu.



Religia organizată a făcut adesea lucruri complet contrare Voinţei lui Dumnezeu şi adesea s-a opus Trimişilor Săi cu duşmănie şi ură, chiar şi cu dorinţa de a-i ucide. Lunga listă de martiri stă ca dovadă pentru acest lucru.



Pentru că în închipuirea majorităţii omenirii religia organizată şi Dumnezeu sunt unul şi acelaşi lucru, ne vine uşor atunci să-L învinuim pe Dumnezeu pentru toate lucrurile rele aflate în legătură directă cu religia organizată. Toate nedreptăţile  din cadrul religiei ar putea fi toate atribuite lui Dumnezeu. Toate imperfecţiunile şi deciziile luate de către reprezentanţii religiei organizate ar putea fi cu uşurinţă astfel îndreptate învinuitor către El.



Este timpul să facem ordine şi să tăiem în mod categoric legătura falsă şi să-L separăm în ideile noastre pe Dumnezeu de tot ceea ce înseamnă religie organizată.
Dumnezeu este Dumnezeu şi adeseori Şi-a făcut cunoscută Voinţa Sa prin slujitorii Săi pe care El i-a trimis umanităţii de-a lungul secolelor. A fost însă tocmai religia organizată aceea care s-a opus cu îndârjire acestor slujitori trimişi de către Dumnezeu. De asemenea, prea adesea după moartea acestor aducători de Adevăr, oamenii religiei organizate au adecvat aceste învăţături ale slujitorilor lui Dumnezeu, punând mâna pe ele şi transformându-le în aşa fel încât să le fie lor convenabile şi să le poată folosi în scopul câştigului lor personal. Aceasta s-a întâmplat în fiecare religie din cadrul tuturor raselor omenirii, fără excepţie.
Pentru atei şi, de fapt, pentru majoritatea mare a omenirii ar fi nevoie ca ei să ajungă să cunoască Cine Este Dumnezeu cu adevărat şi ce înseamnă El în Voinţa Sa. Ei vor fi şocaţi să realizeze cât de diferit este în comparaţie cu ceea ce ne reprezintă şi ne învaţă organizaţiile religioase. Ei vor fi nevoiţi atunci să recunoască că nu Dumnezeu este vinovat de ceea ce este greşit în cadrul religiilor. Vor fi uimiţi să realizeze ce frumuseţe şi ce măreţie se află în faptul de a ne fi permis să-L cunoaştem pe Dumnezeu şi Voinţa Sa. Ruşinea pentru modul lor greşit de a judeca îi va reduce la tăcere şi deschizându-şi sufletele ei vor putea face promisiunea de a-I fi devotaţi şi de a-I sluji pentru totdeauna Lui, marelui Dumnezeu care ne-a creat pe noi toţi.
( Articol inspirat de pe http://www.kisol.com )

No comments: