Friday, January 25, 2008

Ce facem din viata noastra?

Un articol interesant despre sensul vietii il gasiti pe pagina:
www.graal.ro/articol_viata_noastra.php

„Întreaga viaţă pe pământ primeşte valoare propriu-zisă abia o dată cu aspiraţia spre înalt, o dată cu aceasta cea mai minunată căldură vitală pulsează prin toate bucuriile şi plăcerile pământeşti. Acestea din urmă nu se dau cumva la o parte ci celor care aspiră spre Puritate şi Înalt şi caută cu seriozitate li se împărtăşeşte ca cel mai frumos efect reciproc afirmarea incandescentă a vieţii, care deseori sfârşeşte în încântare voioasă pentru tot ce există şi tot ce i se oferă.

Nebuni sunt cei care trec pe lângă ele! Laşi, cărora li se vor refuza pentru totdeauna bucuriile minunate hărăzite unuia care înaintează curajos.

Bucuraţi-vă, căci totul în jurul vostru trăieşte, până departe în tărâmuri aparent nelimitate. Nimic nu este mort, nimic nu este gol, aşa cum apare. Iar totul lucrează şi ţese conform Legii efectului reciproc în mijlocul căreia staţi voi ca oameni, pentru a forma din nou firele şi a le dirija, ca punct de plecare şi ca ţel final, domnitori puternici dintre care fiecare în parte îşi formează singur propria împărăţie care îl înalţă sau îl îngroapă sub ea.

Treziţi-vă! Folosiţi puterea care vă este dată în cunoaşterea deplină a acestui proces măreţ pentru ca nu cumva în prostie, încăpăţânare sau lene să zămisliţi doar monstruozităţi dăunătoare care năpădesc ceea ce este sănătos, bun, şi în final îl determină pe însuşi producătorul lor să se clatine şi să cadă.”
ABD-RU-SHIN (In Lumina Adevarului,Mesajul Graalului,vol. II, conf. 15)

No comments: