Sunday, January 27, 2008

Oamenii si vointa lor libera

Oamenii si vointa lor libera!Libera de a alege calea rautatii sufletesti sau calea bunatatii!

Noi oamenii ...cu puterea de a face rau,de a aduce suferinta celor care nu o merita,noi oamenii ce poveste trista avem de 2000 de ani incoace!
Cand Iisus a fost arestat si condamnat prin nedreptatea oamenilor,o gloata de nefericiti s-au apropiat de el,si l-au batut lovindu-l dureros, cu mainile si picioarele!In acel moment Iisus a simtit o mare rusine pentru omenire,pentru ca oamenii s-au putut deda unei atat de mari nebunii!

Eu vreau sa va intreb:
Cine sunt astazi si ce credibilitate pot sa aiba oamenii care spun ca suferinta lui Iisus a fost dorita de Tatal Lui si absolut necesara?Care tata care isi iubeste fiul isi doreste sa-l vada suferind?Insa tocmai despre Tatal Ceresc de ce ne permitem sa credem aceasta!
Existenta lui Iisus pe Pamant a permis oamenilor sa aleaga intre a-l iubi pe Iisus sau a-l respinge!Si vointa majoritatii a inclinat spre respingere,spre refuzul de a accepta Iubirea Creatorului,de a o recunoaste si a o pretui ca pe cea mai pretioasa comoara!
Creatorul a permis ca oamenii sa aleaga si a fost Vointa Lui ca oamenii sa aiba dreptul de a alege!Pentru ca libertatea de a alege este necesara spiritului pentru dezvoltarea sa spre acea perfectiune care ii poate permite sa se intoarca constient si cu o personalitate proprie in Imparatia vesnica din apropierea Creatorului,Paradisul netrecator!
Acesta a fost sacrificiul facut de Creator,faptul ca din marea Sa Indurare si Bunatate pentru noi oamenii,a permis ca O Parte din El-Insusi sa peregrineze pe Pamant ca om printre oameni ,in persoana lui Iisus,si astfel acea Parte personala din El-Insusi sa fie expusa riscului de a suferi din cauza oamenilor chiar si cele mai mari suferinte pe Pamant!

Insa nu a fost Vointa Celui Sfant ca Iisus sa sufere aceste chinuri!Ci a fost vointa oamenilor,a celor care i-au provocat suferintele si a celor care l-au rastignit!O vointa care de atunci se razbuna amarnic peste omenire in fiecare clipa!
Iar judecata finala,Judecata de Apoi,care deja e aici,va incheia socotelile pentru faptul ca Iisus a trebuit candva din vina oamenilor sa sufere drumul spre Golgota!

No comments: