Friday, February 04, 2011

Si intuitia spiritului ar trebui sa vorbeasca din nou

 Si intuitia spiritului ar trebui sa vorbeasca din nou ascultand aceste cuvinte din Mesajul Graalului. Insa cati dintre noi le pot patrunde sensul cu adevarat? Numai cine e  dornic sa inteleaga adevarata Intelepciune spre folosul sufletului sau!




"Preventiv s-a incercat, de asemenea, vehicularea ideii si raspandirea ei cu valoare de adevar ca tot ce nu poate fi fondat si dovedit de intelect apartine doar unei teorii lipsite de validitate!
Acest principiu astfel stabilit de oamenii intelectului a fost de milenii mandria lor, arma si pavaza lor, a fost chiar tronul lor, care trebuie sa se prabuseasca acum la inceputul trezirii spirituale! Trezirea spirituala arata ca acest principiu a fost total gresit si denaturat cu o impertinenta fara margini, numai pentru a proteja aceasta ingustime de vederi, legata de Pamant si pentru a mentine spiritul uman intr-un somn pasiv!
 Nimeni n-a vazut ca tocmai acest rationament dovedeste cat de departe trebuie sa fie activitatea intelectului de adevarata cunoastere.
 Daramati limitele inguste care v-au fost puse atat de inteligent pentru a nu fi capabili sa treceti dincolo de eruditia pamanteasca a intelectului uman, atat de plin de el insusi! Veti invata repede sa percepeti intuitiv ca tocmai ceea ce poate fi dovedit de intelect apartine teoriei ; caci numai teoria construita in plan pamantesc poate fi dovedita ca structura, cunoasterea adevarata niciodata!
 Este tocmai invers de cum a fost sustinut pana acum. Si aici totul trebuie sa devina nou, asa cum Domnul a fagaduit oamenilor!- "
 (preluat din " Sa Fie Lumina! ", Mesajul Graalului, vol.3)

No comments: