Tuesday, May 03, 2011

A te misca spiritual

A te strădui spiritual: Ce înseamnă acest lucru?

A te strădui spiritual înseamnă a munci cu hărnicie pentru a face pure gândurile, cuvintele şi faptele tale. A te strădui spiritual înseamnă a adapta acţiunile tale la Voinţa lui Dumnezeu şi a adera la Legile Sale prin eforturile tale conştiente. Aceasta presupune ca noi să cunoaştem aceste Legi şi să cunoaştem ce anume cer ele de la noi. Este imposibil să aderăm la ceva ce nu cunoaştem.
  De aceea noi ar trebui să fim în căutarea unei învăţături care să ne arate şi să ne explice Legile lui Dumnezeu fără a ni se cere însă credinţă oarbă. Trebuie să fie o învăţătură care să răspundă cu adevărat tuturor întrebărilor existenţei umane fără a lăsa lacune, goluri în explicaţii. Numai în acest fel putem fi în stare să ştim ce anume se cere de la noi şi atunci vom fi capabili să urmăm conştient ceea ce ni se cere.
  Este aşadar vorba aici despre o muncă pe care trebuie să o ducem la îndeplinire noi înşine. Noi trebuie să facem prima mişcare şi să arătăm că suntem cu adevărat serioşi în ceea ce priveşte Salvarea noastră. Dacă nu facem primul pas în această privinţă atunci este imposibil să găsim drumul corect. Chiar şi atunci când găsim drumul corect, trebuie să continuăm să facem efortul să ne adaptăm la ceea ce ne-a fost arătat. Trebuie să ne străduim noi înşine pentru a face gândurile, cuvintele şi faptele noastre pure. La început este destul de greu, dar o dată ce am început şi am învins inerţia, atunci acest lucru va deveni mai uşor.
   Faptul de a ajunge la Salvare şi a ne reîntoarce în Paradis cere de la noi de fapt, să facem o călătorie pornind de aici din partea materială a Creaţiei şi să păşim în sus spre Inălţimile Luminoase. Calea înspre acolo o urmăm prin voinţa noastră bună, prin gândurile noastre pure, prin cuvintele noastre pure şi prin faptele noastre pure. Gândurile întunecate şi faptele rele ne ţin legaţi de sfera materiei, în timp ce gândurile şi faptele bune ne arată calea şi ne dau puterea de a păşi în sus spre Regiunile Luminoase.
  Acest lucru, de fapt, nu este diferit de o călătorie pământească. Dacă vrem să mergem dintr-un loc în alt loc trebuie să depunem tot efortul pentru a ajunge acolo, altfel nu vom ajunge niciodată. Şi dacă avem harta corectă (voinţa bună), atunci vom ajunge unde dorim fără prea multă confuzie sau întârziere. Dacă, în schimb, folosim o hartă greşită (voinţa rea), atunci ne vom rătăci pe drum şi nu vom ajunge niciodată la destinaţia noastră.
    Intunericul (Lucifer) ne-a dat harta greşită şi drept urmare am fost blocaţi în lumea materială timp de mii de ani, nefiind capabili să ne întoarcem la originea noastră. Am devenit nişte rătăciţi deoarece nu am găsit nici o cale ca să ne folosim voinţa bună. Acum avem oportunitatea să regăsim voinţa noastră bună şi să o folosim ca fiind harta corectă pentru a găsi din nou calea şi pentru a păşi pe drumul ce duce înapoi spre Inălţimile Luminoase aşa cum ar fi fost cazul dacă Lucifer nu ne-ar fi împins în confuzie pe atât de mulţi dintre noi cu falsele sale valori.
   O dată ce găsim învăţătura corectă, atunci ceea ce rămâne de făcut este să ne străduim noi înşine să urmăm această învăţătură, recuperând ceea ce a fost pierdut şi regăsind calea ce ne duce acasă.  
    Drept urmare prima noastră datorie este să găsim convingerea corectă care vine din experienţele câştigate cu ajutorul adevăratei Invăţături. Nu ar trebui să credem niciodată că avem adevărata credinţă sau învăţătură cât timp acea învăţătură nu a răspuns la toate întrebările pe care le avem în noi. Dacă încă mai rămân întrebări care nu pot primi răspuns, atunci nu putem considera că Legile lui Dumnezeu au fost explicate in totalitate corect printr-o astfel de învăţătură. Si pentru că ne putem înălţa sufleteşte numai prin aderarea la Legile lui Dumnezeu, fiecare învăţătură care nu explică corect, clar şi logic Legile lui Dumnezeu nu poate fi considerată capabilă să ne arate calea spre Inălţimile Luminoase.
Ele care sunt adevărata patrie a omului, a eu-lui său adevărat, spiritul.


  ( Articol preluat de pe site-ul kisol.com )

No comments: