Tuesday, December 20, 2011

Regula de Aur

Fiecare om doreste sa fie fericit. Aceasta dorinta se afla in natura umana, omul nu se poate desprinde de ea si nici nu este nevoie s-o faca.
Pe de alta parte, foarte putini oameni sunt cu adevarat fericiti. Dar indiferent cine sunt ei si ce fac, acesti oameni respecta regula de aur.
Caci fericirea are o singura regula, o singura conditie pe care ne-o pune ca sa vina in viata noastra:
"Nu mai cautati  defecte la altii, ci numai la voi!" spune Abd-ru-shin in Mesajul Graalului.
E atat de simplu si in acelasi timp cel mai dificil lucru pentru fiecare om in parte. Abia atunci cand ajungem la aceasta concluzie observam cu uimire in cate mii de forme si feluri incalcam zilnic regula de aur!
Ce usor ne este sa vedem defectele altora si ce greu ne este sa le vedem pe ale noastre!
La defectele noastre inchidem ochii, gasim usor scuze si justificari. Pentru noi insine nu folosim aceeasi masura cu care ii masuram pe ceilalti. Cand e vorba de noi masluim masura, o ajustam ca sa se potriveasca dorintelor noastre. Aproape fiecare om face acest lucru intr-o forma sau alta.
Iar cand descoperim defectele altora ne folosim de ele ca sa ne preamarim pe noi insine, pe fata sau in ascuns!
Aceasta atitudine e pierdere de timp!
Facand astfel, nu vom fi niciodata cu adevarat fericiti. Niciodata nu vom dobandi simtul dreptatii, dreapta masura a tuturor lucrurilor. Nu vom fi niciodata in stare sa ne autoevaluam corect si sa-i evaluam corect pe ceilalti.
Numai cel sincer cu el insusi il poate intelege pe celalalt. Si cine face asa nu se uita de sus la nimeni, caci foloseste aceeasi masura pentru tot si toate.
Fericirea incepe odata cu vointa sincera. Nu credeti?
Ganditi-va! Cat de mult s-a scris despre fericire! Si se va scrie! Cu toate acestea...cata nefericire pe lume, din negura vremurilor si pana in ziua de azi. Caci nimic nu se schimba pe lume daca nu ne schimbam noi insine.
Daca nu ati ajuns la aceeasi concluzie, nu-i nimic. Acest indemn la fericire este un indemn la reflectare.
Nimeni nu poate fi fericit in locul altuia. FIecare in parte trebuie sa ajunga la propriile sale concluzii. Iar dupa ce-a ajuns la ele, sa le puna in practica.
Neincetat, toata viata!
Mesajul Graalului ne da totul.
Dar chiar si atunci cand ti se da totul, ca sa fii fericit trebuie sa inveti sa primesti!

( Alina Rus )

No comments: