Tuesday, June 26, 2012

Este interiorul omului de origine divina?

Luati ceea ce este bun din discutia de mai jos cu maestrul spiritual Sri Vasudeva.

O singura atentionare insa din partea mea:
 Omul este o creatura, si originea sa este spirituala, nu divina. Insa peste tot unde auzim vorbindu-se despre cunoastere spirituala, apare ideea falsa conform careia omul in interiorul sau cel mai profund ar fi divin. Insa omul nu este divin, ci este spiritual.  Omul este o creatura, nu Creatorul.
Omul si ingamfarea lui lipsita de logica...! In ingamfarea lui nemasurata, el ar vrea sa se faca pe el insusi divin, si astfel sa fie egal sau comparabil cu Tatal Etern.
 Omul, o biata creatura care fara sprijin din partea Vointei Divine nu ar putea nici macar sa respire...! Si cu toate acestea, oamenii doresc sa se numeasca pe ei insisi ca fiind divini in natura lor cea mai interioara.



" Uitati-va la oameni! Puteti oare sa gasiti ceva divin in ei? Aceasta afirmatie stupida ar trebui sa fie desemnata ca blasfemie, deoarece inseamna o injosire a ceea ce este divin.
  Omul nu poarta in sine divin nici cat un fir de praf!
  Aceasta conceptie este doar o aroganta bolnavicioasa, a carei cauza este numai constienta neputintei de a intelege. Unde este omul, care poate sa afirme sincer ca o astfel de credinta i-ar fi devenit convingere? Cel ce se cufunda serios in el insusi, trebuie sa nege aceasta. El simte exact, ca aceasta este numai nazuinta, dorinta de a purta divin in sine, dar nu certitudine! Se vorbeste pe deplin corect despre o scanteie de la Dumnezeu, pe care omul o poarta in sine. Aceasta scanteie de la Dumnezeu este insa spirit! Ea nu este o Parte a Divinitatii.
   Termenul scanteie este o denumire absolut corecta. O scanteie se dezvolta si tasneste, fara sa ia cu sine si sa poarte in ea ceva din constitutia producatorului. Asa si aici. O scanteie de la Dumnezeu nu este ea insasi divina. "

 ( In Lumina Adevarului - Mesajul Graalului, vol. 1 - conf. Erori )


Aveti aici mai jos discutia de la B1 Tv cu maestrul spiritual din Trinidad Tobago, Sri Vasudeva:

 http://www.youtube.com/watch?v=6Az4QHxJKyc

1 comment:

cg said...

buna remarca dvs.,

este foarte raspandita aceasta confuzie intre spiritual si divin,
lipseste cunoasterea si autoaprecierea corecta care ar fi de un ajutor real pentru o inaltare spirituala