Wednesday, July 04, 2012

Al treilea secret de la Fatima




  Si pentru a treia oara, Trimisa Indurarii s-a apropiat de oameni.
  In Portugalia la Fatima, pentru ultima oara inainte de  Judecata Finala, ea a aparut pentru a avertiza crestinatatea. S-a intamplat in 13 mai 1917, in provincia Extramadura.
   Ea s-a aratat la trei tineri pastori: Francisco Marto de 9 ani, sora lui Jacinta de 7 ani si Lucia de 10 ani. Aceasta din urma era verisoara celorlalti doi copii.
    Ei se jucau intr-o grota situata in afara satului, " Cova de Iria", atunci cand vazura aparitia. Cei trei copii relatara apoi ca o doamna, frumoasa si luminoasa, tinand flori in maini, se apropiase de ei si ii salutase atat de amabil incat nu simtisera nici o teama...
   Lucia se simti repede atrasa de ea. In ciuda tinerei sale varste, a inteles imediat ca doamna luminoasa aducea un mesaj pe care ea insasi trebuia sa-l transmita oamenilor.
    Lucia se afla sub o puternica protectie a Luminii. Ea fusese pregatita in mod special pentru a implini aceasta misiune.
    De altfel, nu era prima oara cand ea primea si transmitea mesaje ale Luminii.
    Doamna dorea ca in data de 13 a fiecarei luni copiii sa revina la pestera, si aceasta, pana in luna octombrie.
    Emisara Indurarii a aparut de sase ori la pestera. De fiecare data, Lucia primea un mesaj pe care ea trebuia sa-l transmita oamenilor. 13 octombrie a fost ziua ultimei vizite a Doamnei* . Surazand ea ii parasi pe copii, dar inainte i se adresa Luciei:
  " Nu te teme niciodata de oameni! Transmite exact mesajul pe care l-ai auzit."
  * folosim expresia "Doamna" pentru ca asa o numeau copiii.

   In ciuda tineretii sale, Lucia a recunoscut importanta misiunii sale. Ea a retransmis cu surprinzatoare exactitate tot ceea ce Doamna ii comunicase. Printre numerosii curiosi veniti in sat, erau in mod firesc mai multi preoti.
   Ei venisera "sa auda" si "sa examineze"...
   Toti, inclusiv cei care pretindeau ca nu acorda valoare teribilelor profetii, simtira mult timp un persistent sentiment de apasare sufleteasca, ba chiar spaima... { Tout en doutant du message, ils esperaient intimement etre delivres de cette punition de Dieu qui leur fut annoncee } In timp ce puneau la indoiala mesajul, ei sperau in interiorul lor sa fie eliberati de aceasta pedeapsa a lui Dumnezeu ce le-a fost anuntata.
     Clerul bisericii nu se indoia de viziunea copiilor. Un mesaj atat de tragic, atat de serios transmis prin tanara
Lucia ar fi fost imposibil sa fie inventat. Totusi, conducatorii Bisericii erau unanimi in a afirma ca anumite masuri trebuiau sa fie luate. O fetita care o vazuse pe "Fecioara Maria" nu putea sa ramana fara supraveghere. In plus, nu trebuia ca oamenii sa intampine riscul de a intelege " gresit " aceste profetii. Lucia a fost astfel plasata intr-o manastire a carmelitelor. Aceasta masura viza presupusul bine al fetitei. In realitate, preotii vroiau sa o tina pe Lucia deoparte!
   Lucia avea unsprezece ani atunci cand a intrat in manastirea carmelitelor din Pontevedra. De indata ce a putut, ea a scris cu minutiozitate mesajul primit cu ocazia fiecarei aparitii a doamnei luminoase. Nimic nu s-a pierdut, ea si-a indeplinit cu fidelitate misiunea.
     Caietul cu notele sale a fost inmanat de catre calugarite { par les religieuses }  episcopului din Coimbra, care le-a dat Primatului din Portugalia care la randul sau le-a transmis Vaticanului.Papa si anturajul sau fusesera informati cu toate detaliile, si de mult timp, de toate aceste evenimente; mai ales in privinta Luciei, copilul vizionar. In acea vreme, o parte din profetii au fost publicate in ziarele religioase ale Bisericii. Dar ultima revelatie, numita mai tarziu " Cel de-al treilea secret de la Fatima " nu a fost niciodata revelata publicului si ramane pana astazi ascunsa la Vatican.
  Ceilalti doi copii, Francisco si Jacinta, care vazusera de asemenea aparitia, au decedat la scurte intervale de timp doi ani dupa acest eveniment.
   In 13 octombrie 1917, ziua ultimei aparitii a doamnei in fata copiilor, s-a produs pe cer un fenomen niciodata vazut inainte: Soarele a inceput sa se roteasca { Le Soleil se mit a tourner - nu stiu exact care e sensul aici, probabil acesta: a se roti, a se intoarce. Poate e cu sensul de a se intoarce inapoi, contrar sensului sau normal de deplasare pe cer. Insa nu sunt sigur. Deci nu stiu cum sa traduc corect si sigur, mai ales ca nu am textul original  care e in germana presupun, ci am doar o traducere in franceza }. In Portugalia, mii de persoane au asistat la acest fenomen inexplicabil care mai tarziu a fost numit " Miracolul Soarelui ".
  In mesajele de la Fatima, este facuta aluzie la un fenomen ceresc, adica:
 " Noaptea cand o mare lumina necunoscuta va aparea pe cer va fi un semn de la Dumnezeu pentru a atrage atentia oamenilor si pentru a le fi anuntat astfel, ca prin inceputul celui de-al doilea razboi mondial, Ultima Judecata va fi deja in desfasurare."
   Lumina mentionata de catre Doamna a fost de fapt vizibila in toata Europa. A fost vorba de un fel de "aurora boreala", care a fost vizibila in noaptea de 25 spre 26 ianuarie 1938. Oamenii de stiinta nu au gasit, pana in zilele noastre, nici o explicatie pentru acest fenomen surprinzator si exceptional care a panicat in acea vreme multa lume.
 Apoi a venit razboiul. Multe alte catastrofe se indeplinira de asemenea cu " o sinistra exactitate". Dupa razboi, s-a putut verifica ca Lucia spusese adevarul si cereri venira din toate partile pentru a solicita Vaticanului sa faca cunoscut Al Treilea Secret de la Fatima.
  Pana in prezent, aceste cereri nu au fost indeplinite in nici un fel. Acest Al Treilea Mesaj ar ramane un secret al Vaticanului. In prezent, anul 1967, presa europeana a publicat o surprinzatoare stire, si anume: papa a lesinat cand a aflat ce contine ultima profetie din Fatima... Ziarul " A Gazeta " din Sao Paulo, Brazilia, a publicat in 17 aprilie 1967, aceeasi stire:
" Orasul Vaticanulu (AFP). Al Treilea Secret de la Fatima nu va fi revelat. Este anuntul facut ieri de catre cardinalului Fernando Couto, care tocmai a demisionat din functia sa de mare penitenciar datorita varstei sale.
  Stim - tinand cont de precizia uimitoare cu care s-au concretizat cele doua predictii anterioare - ca papa Paul VI a suferit o grava stare de rau si a lesinat luand cunostinta de continutul celui de-al Treilea Mesaj. "
  Care este continutul celui de-al Treilea Secret de la Fatima, un mesaj atat de temeinic pastrat sub supraveghere de Vatican? De ce trebuie sa ramana secret?
  Vom da aici intelesul general a celor mai importante doua predictii din aceasta ultima parte a profetiilor, care se vor mai implini cu o "sinistra exactitate":
  " Un al treilea razboi mondial va avea loc; va fi atat de oribil incat foarte putine persoane isi vor salva viata pe Pamant... Catastrofe teribile vor secera omenirea... Organizatiile bisericesti vor trebui sa se transforme in mod radical si sa se ghideze numai conform Adevarului. Daca nu, atunci moartea va domni in sanul Bisericii si crestinii vor blestema clerul bisericesc. Sfarsitul papalitatii va fi sosit si ultimii papi vor geme sub dureri trupesti, in vreme ce sufletele lor ca persecutate vor rataci fara scop. Dar nu va fi cale de scapare, tronul lor se va prabusi!"
 
  Acestea sunt - ca sens - cele mai importante doua profetii din cel de-al Treilea Secret de la Fatima si implinirea lor va avea loc, fara nici o indoiala.
  In cursul unei discutii dintre nuntiul Lombardi si sora carmelita a "Celor Sapte Dureri"*, acesta a intrebat-o daca ea credea intr-un timp viitor mai bun pentru oameni. Ea ii raspunse ca mai intai, o mare transformare ar trebui sa aiba loc, o conversie interioara. Daca aceasta nu se va intampla, atunci doar o mica parte a omenirii ar putea fi salvata; multi vor fi judecati si condamnati.
 * Era numele de religie al Luciei
  Asadar ce a facut Biserica din Mesajul de la Fatima care ar fi putut salva milioane de persoane?
  Responsabilii Bisericii i-au indepartat voluntar pe oameni de la semnificatia veritabila a tragicului mesaj al Luminii. Nu trebuia sa se astepte la altceva din partea clerului. Minciuna - instrumentul tuturor spiritelor infidele - a intrat in scena o data in plus si a triumfat din nou.
   Initial, Biserica a admis aparitia anuntata de catre cei trei copii. Mai tarziu, ea a facut cunoscut ca "Fecioara Maria", ea insasi, ar fi aparut copiilor, pentru a-i indemna pe oameni sa se caiasca.
    Apoi clerul a raspandit vestea ca "Fecioara Maria" ar dori constructia unei biserici mari in locul unde ea aparuse, pentru ca persoanele sa poata implora iertarea pacatelor lor in acest loc binecuvantat.
   In 1950 si intotdeauna conform unei "dorinte exprese a Fecioarei din Fatima", papa Pius XII a proclamat dogma invierii Fecioarei Maria! O data pe an, pe 15 august, aceasta "inviere inventata" de catre Pius XII este cu bucurie sarbatorita de catre Biserica. Se pretinde ca papa ar fi vazut-o de trei ori pe Fecioara Maria de la Fatima.
  Astfel s-a ajuns ca la dogmele deja existente, sa se adauge inca una. Orice dogma e asemanatoare cu o inchisoare fara lumina in care doarme spiritul lenes si imobil. Si acolo unde nu exista nici lumina, nici miscare, pandeste moartea!
   Anumiti teologi foarte isteti au reusit chiar sa introduca Rusia in predictiile de la Fatima. De exemplu in prima parte cunoscuta a mesajului, se poate citi: " O mare transformare si o conversie vor fi necesare pentru ca majoritatea omenirii sa nu se piarda!" Cu viclenie acesti teologi interpreteaza aceste cuvinte pretinzand ca Biserica trebuia sa se angajeze in favoarea pacii mondiale si ca aceasta ar fi asigurata daca "Rusia s-ar converti" !
  O astfel de intrepretare este desigur falsa! Caci profetiile nu au facut referire la nici o tara, la nici un popor. Mesajul de la Fatima a fost adresata omenirii in general si in mod mai deosebit crestinatatii.
  Este usor de inteles ca teologii cautasera tot felul de interpretari pentru a se legana cu iluzii pe ei insisi si pe ceilalti. Cine ar putea avea vreo speranta de salvare daca profetiile de la Fatima ar fi fost corect interpretate? In plus, Adevarul ar zgudui intreaga structura a Bisericii!... Totusi, fundamentele Bisericii, organizatia cea mai puternica si cea mai bogata de pe Pamant, se clatina deja. Profetiile de la Fatima fac sa tresara in zilele noastre somitati puternice ale Bisericii! Dincolo de profetii, astazi este incontestabil faptul ca prabusirea acestei institutii nu mai poate fi impiedicata. Acelasi lucru este valabil si pentru cel de-al treilea razboi mondial. In timp ce tarile puternice ale Terrei proclama pacea, arme teribile sunt fabricate cu ajutorul carora fiecare tara prevede sa o distruga pe cealalta...
  Somptuoasa mare biserica a fost ridicata conforma "dorintei exprese a Fecioarei Maria". Astfel s-a mai instituit inca un loc de pelerinaj in onoarea Bisericii. Milioane de persoane viziteaza anual "sanctuarul de la Fatima" pentru a implora acolo in mod egoist iertarea propriilor lor pacate. S-a raspandit peste tot ca aceasta bazilica este o impresionanta expresie a credintei crestine!
  In realitate, ea nu este decat un impresionant monument de credinta moarta, in care pelerini lenesi in spirit spera sa obtina tot felul de avantaje.
  Cultul practicat in jurul statuii de la Fatima nu difera cu nimic de cultul idolatriei ce a existat in cursul mileniilor trecute! De altfel, marii conducatori crestini ii depasesc cu mult pe precursorii lor din trecut. Ii depasesc, pentru ca Biserica pretinde ca un fiu al lui Dumnezeu a coborat pe Pamant exclusiv pentru a se lasa crucificat, pentru a aduce oamenilor iertarea pacatelor lor! (Cati dintre preotii idolatrii de altadata se afla astazi in clerul bisericesc?)

 Lucia, copilul vizionar care a disparut la varsta de 11 ani in spatele peretilor unei manastiri, este astazi in varsta de aproximativ 60 ani. Ea traieste la Manastirea Sfanta Tereza a Carmelitelor unde ea poarta numele de " Mama Maria cu Inima Imaculata". Disperare si tristete ii umbresc existenta sa pamanteasca. Ea a recunoscut de foarte mult timp, ca " Mesajul Doamnei Luminoase" fusese interpretat de catre clerul bisericii in asa fel incat Adevarul pe care mesajul il aducea a fost mascat printr-o tesatura de minciuni.
 De multe ori, din manastirea sa, ea a implorat ca mesajul Doamnei Luminoase sa fie divulgat in intregime. Cererile sale au fost in zadar. Ea s-a aflat in Fatima in 1967, atunci cand papa Paul VI s-a deplasat acolo pentru a se ruga pentru pacea lumii.
  In acest loc, goliciunea actelor de cult i-a ranit Luciei sufletul. Ea inca se mai astepta ca papa, cu aceasta ocazie, sa faca cunoscut in totalitate mesajul. Totusi, nimic din toate acestea nu s-a produs... Binecuvantarea papala o umplu de dezgust si suferinta. Ea a inteles ca acest papa, la fel ca si precedesorii sai, era tulburat zi si noapte de catre furii ale fricii.
  Chiar si in spatele zidurilor manastirii, Lucia a ramas fidela Luminii! Ea face parte din "Slujitoarele Indurarii" care, in momentul pericolelor care ameninta omenirea, se apropie de oameni pentru a-i ajuta spiritual si a-i avertiza de pericolele viitoare. Fie ca Lucia sa paraseasca Pamantul in pace si sa revina in Patria sa Luminoasa pe drumuri de trandafiri!



( din cartea  Judecata Finala  - de Roselis von Sass )









No comments: