Tuesday, August 21, 2012

Crucea Adevarului

     Baza Crestinismului este Iudaismul, care ocupa un loc solid in istoria spirituala a dezvoltarii omenirii. Sa ne gandim la Cele Zece Porunci, la Predica de pe Munte, la rugaciunea " Tatal nostru ", toate acestea fiind Cuvinte Divine care au fost date poporului lui Israel, evreilor.

     Si ei au origine spirituala identica si acelasi drum obisnuit prin Creatia materiala cu ale tuturor oamenilor.


      Caci odinioara toti oamenii au venit in calitate de " graunte de spirit " din patria lor spirituala, din Paradis, in materie, lumea trecatoare a Creatiei, cu scopul de a se reintoarce apoi in patria lor spirituala ca personalitati pe deplin constiente dupa completarea dezvoltarii lor.

     Dar majoritatea lor s-au abatut de la cale si nu au mai gasit atingerea scopului. Pentru acest motiv Dragostea lui Dumnezeu imensa s-a indreptat spre Pamant, in scopul de a vorbi direct fiintelor omenesti aproape pierdute si sa le spuna ca Adevarul poate veni numai de la Dumnezeu.

     De aceea, sa punem la suflet cuvintele pe care Iisus le-a rostit oamenilor: " Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să-Mi urmeze Mie "( Luca 9:23 ) sau "...luând crucea, vino şi urmează Mie" ( Marcu 10:21 ).

     Prin Cruce, Iisus s-a referit la semnul Adevarului Divin, Crucea cu brate egale. Din descoperiri si excavari arheologice se constata ca aceasta Cruce este un simbol stravechi care era cunoscut pe Pamant inainte de Hristos, si care poate de asemenea fi vazuta in multe biserici, uneori incadrata intr-un cerc, alteori fara cerc. Ea nu trebuie confundata cu forma crucii suferintei de pe Golgota.

    Acela care primeste aceasta Cruce, primeste Adevarul, dar nu o povara, asa cum este gresit interpretat.

    Iisus nu a intentionat cu cuvintele Sale niciodata sa impuna asupra oamenilor o povara zilnica. Ba dimpotriva, El a dorit sa le faca viata mai usoara incurajandu-i sa traiasca conform Adevarului in fiecare zi, sa-L caute si sa-L recunoasca in Legile Creatiei, si sa-si adapteze viata lor zilnica la aceste Legi.

    Acela care face astfel, se elibereaza pe el insusi de toata povara si vina, precum si de vina Golgotei, care conform cu Legile Eterne  se intoarce acum, in acest timp, cu scopul de a fi rascumparata. Pentru el crucea Golgotei a suferintei va fi schimbata cu salvatoarea Cruce a Adevarului, care in mod victorios invinge tot Intunericul!


Herbert Vollmann


Extras din Capitolul 12; volumul 2 al cartii:

" O poarta se deschide "

 Autorul si-a extras cunoasterea sa din  lucrarea " In Lumina Adevarului, Mesajul Graalului " de Abd-ru-shin.

 Traducerea in romana a articolului nu poate inlocui originalul, care a fost scris in limba germana. Plus ca eu am tradus din limba engleza din pacate.


  www.graal.ro

No comments: