Monday, September 24, 2012

Ganduri despre rugaciune - de pe graal.ro

http://www.graal.ro/articol_ganduri_rugaciune_ganduri.php


"
O forţă extrordinară se află în viaţa interioară a omului! Dacă aceasta este dezvoltată şi folosită înspre bine, ea înalţă mediul nostru; dacă este întunecată de dorinţe josnice, ea îl împinge înspre abisul întunericului. Dacă omenirea ar fi unită şi pe deplin pătrunsă de voinţa bună, atunci pământul ar fi înălţat din nou către locul pe care Creatorul l-a ales pentru el de la începuturi, dar faţă de care omenirea a ales să se abată.
Atât de mare este forţa rugăciunii încât ea poate deschide porţile tărâmurilor înalte şi extrage forţa Luminii, care este Dumnezeu.
Ne putem învălui în acestă energie a Luminii şi să ne protejăm împotriva intereselor josnice şi a tentaţiilor. Dacă am trăi complet în ea, am transforma minunat totul în jurul nostru.
Cât de adesea ne luptăm cu disperare să ajutăm pe cineva care a păşit pe o cale greşită. Oricum, deseori el se închide în faţa noastră. El se gândeşte că este greşit înţeles, greşit judecat şi nu îşi vede greşeala. Raţiunea sa intelectuală îi împiedică recunoaşterile spiritului.
Dacă, însă, în schimb, ne întoarcem în rugăciune, către spiritul său, rugând pentru ajutor, este minunat să experimentăm cum persoana, chiar fără să fie conştientă de acest lucru, poate fi transformată. O reţea de fire luminoase o învăluie şi o îndepărtează de necazuri. O inhibiţie după alta, de care el încă se agaţă în mod greşit, se desprind sub influenţa acestei energii luminoase. El devine mai luminos în interior, deoarece mediul său a devenit mai luminos.
Simţim adesea o radiaţie interioară care emană de la o persoană complet străină, al cărei limbaj poate nici măcar nu îl cunoaştem. Înţelegem, aşa cum este, fără ajutorul intelectului. Suntem într-un proces de receptare a vibraţiei sufleteşti, cunoscută în popor sub numele de “vibraţie pozitivă”.
O viaţă de rugăciune, în toată simplitatea şi naturaleţea, ce ne conectează cu forţa radiantă a Celui Mai Înalt, este fericire şi beatitudine! 
"

No comments: