Saturday, September 15, 2012

Dalai Lama - un comunicat intelept

  All the world’s major religions, with their emphasis on love, compassion, patience, tolerance, and forgiveness can and do promote inner values. But the reality of the world today is that grounding ethics in religion is no longer adequate. This is why I am increasingly convinced that the time has come to find a way of thinking about spirituality and ethics beyond religion altogether.

" Toate religiile lumii care pun accent pe iubire, compasiune, răbdare, toleranţă şi iertare pot si promoveaza valori interioare. Dar in lumea de azi realitatea este ca fundamentarea etică a religiei nu mai este adecvată. De aceea sunt tot mai convins ca a venit timpul sa gasim o modalitate de a ne gandi la spiritualitate si etica dincolo de religie. "



    Dalai Lama a dat un comunicat plin de intelepciune. Insa cine sa-l inteleaga?

  Am citit acu cateva zile urmatorul articol pe un site de stiri:

  Cei 4 milioane de fani pe care Dalai Lama îi are pe Facebook au avut parte de un adevărat şoc după postarea liderului spiritual al tibetanilor, conform căreia "religia numai este adecvată".

Dalai Lama a citat dintr-o carte pe care a publicat-o anul trecut,  "Beyond Religion: Ethics for a Whole World", în care, conform HuffingtonPost, argumenta faptul că religia nu mai poate oferi răspunsuri societăţii actuale, scrie huffingtonpost.com.

Lideul spiritual tibetan a scris că toate religiile lumii care pun accent pe iubire, compasiune, răbdare, toleranţă şi iertarea pot promova valorile interioare, însă, "fundamentarea etică a religiei nu mai este adecvată".

"De aceea am tot mai mult convingerea că a venit timpul să găsim o modalitate de a ne gândi la spiritualitate şi la etică dincolo de religie", a scris Dalai Lama pe Facebook.

   


No comments: