Saturday, December 29, 2012

Ce inseamna Blasfemie


BLASFEMIE
( articol inspirat de pe www.kisol.com )


 Adesea noi, oamenii, intrebam: " Unde era Dumnezeu cand lucrul acesta rau mi s-a intamplat mie sau celor dragi mie?"
 Ne credem destepti si inteligenti cand intrebam astfel. Aceasta este o acuzatie catre Dumnezeu care trebuie sa fie privita ca una din blasfemiile cele mai ofensatoare de care aceasta omenire se face vinovata.
 Intrebarea pe care ar trebui noi sa-o exprimam este: " Unde eram noi cand Dumnezeu ne cerea sa ascultam sau sa invatam sa cunoastem Legile care stapanesc aceasta Creatie si sa ne supunem lor?" Aceasta acuzatie catre Dumnezeu este o blasfemie care ne face de doua ori vinovati. Nu doar ca noi am refuzat sa ascultam sau sa tinem cont de Legile lui Dumnezeu, ci noi avem chiar si indrazneala sa-L acuzam pe El atunci cand urmarile actiunilor noastre rele ne lovesc. Caci intr-adevar rabdarea Celui Atotputernic ajunge in mod sigur la un punct cand se sfarseste, iar noi toti trebuie sa culegem roadele faptelor noastre.
 Abuzul verbal impotriva lui Dumnezeu nu este singura forma de blasfemie, ci de asemenea si folosirea nepasatoare a Numelui Sau. Rostirea fara a fi necesar a Numelui Sau Sfant si folosirea Numelui Sau pentru a justifica tot felul de intamplari sau fapte, trebuie de asemenea sa fie considerata drept blasfemie.
 Noi, oamenii, in cea mai mare parte dintre noi, ne balacim intr-o mlastina din care in curand va fi imposibil sa mai scapam. Pentru a scapa din aceasta mlastina aducatoare de confuzie si de un rau permanent, trebuie sa ne trezim si sa incepem sa ne punem intrebari privitoare la noi insine. Poate ca multi dintre noi suntem prea comozi pentru a face acest pas serios. De aceea, pentru a ne trezi in interior, probabil va fi nevoie de cele mai apasatoare framantari sufletesti. Insa aceste framantari si apasari sufletesti nu sunt arbitrare niciodata, ci ele reprezinta doar intoarcerea la noi intr-o forma concentrata a urmarilor faptelor noastre. Aceste urmari s-au dezvoltat in trecutul nostru, poate in urma chiar si cu secole (*), dar acum a venit momentul cand in relativ putini ani vom culege urmarile nelegiurilor pe care le-am savarsit de-a lungul a mii de ani. Efectele vor fi dure, dar drepte.
 Si prin aceasta duritate a efectelor nelegiuirilor noastre din trecut care se intorc asupra noastra in mod drept, poate unora dintre noi le va fi dat sa se trezeasca si li se va permite sa vada viitorul.

(*) Fara a lua in considerare posibilitatea vietilor repetate pe Pamant pentru fiecare spirit uman, nu vom putea intelege niciodata logica Dreptatii Divine. Si vom ramane mereu si mereu la explicatia incompleta si total nesatisfacatoare care face referire la Caile neintelese ale Domnului, care nu pot fi patrunse pe cale logica. Dar nimic nu este mai logic in Creatie decat activitatea Legilor naturii, numite si Legile Creatiei. Aceste Legi ne vorbesc despre Vointa Domnului in Creatie. Daca omul nu le cunoaste, el nu va reusi niciodata sa inteleaga cu adevarat logica existenta in destinul omenirii sau in destinul fiecarui spirit uman in parte. Cunoasterea Legilor aduce insa obligatoriu si explicatia logica pentru fiecare eveniment care are loc in Creatie.

No comments: