Monday, April 14, 2014

Alta viziune

Citind articolul de mai jos, mi-am amintit cum scrie in Evanghelie ca Iisus l-a numit Ilie pe Ioan Botezatorul, deci astfel se deduce din Biblie ca  si Iisus credea in reincarnare. Dar bisericile crestine de azi refuza sa accepte aceasta concluzie logica din cuvintele redate in Biblie pe care le-ar fi spus Iisus referindu-se la Ioan Botezatorul.

11. Şi L-au întrebat pe El, zicând: Pentru ce zic fariseii şi cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie?
12. Iar El le-a răspuns: Ilie, venind întâi, va aşeza iarăşi toate. Şi cum este scris despre Fiul Omului că va să pătimească multe şi să fie defăimat?
13. Dar vă zic vouă că Ilie a şi venit şi i-au făcut toate câte au voit, precum s-a scris despre el.
Marcu 9, 11-13.


Uite articolul cu viziunea:

Sfântul Ilie s-a arătat la locul numit „Cot"Abia s-a stins ecoul minunii de la Maglavit şi alta a fost semnalată în comuna Gura-Vulcănii (jud. Dâmboviţa). „Moşul" s-a arătat Mariei Oprea Constantin Vlad, în grădina din fundul curţii. Un martor a relatat cele petrecute în „Calendarul minunilor de la Maglavit". Despre ce-i spusese „Moşul", femeia nu a povestit. Cică nu ar fi avut dezlegare. Într-un caiet însă, soţul ei a notat vorbele celui care i se arătase la sapă, la locul numit „Cot". „Mi-a zis: «Ce faci, femeie?». Eu i-am răspuns: «Ce să fac Tată ceresc, sap dar este rea tare, că nu vrea Dumnezeu să ne dea ploaie». «Sfântul» mi-a răspuns: «Cum să mai dea Dumnezeu ploaie, femeie, când pământul şi apele sunt spurcate şi mai multe din partea femeiască»".La a doua întâlnire, ţăranca trebăluia prin curte, înfigând nişte pari pentru fasole. Vizitatorul a întrebat-o dacă răspândise vestea venirii sale pe pământ. „Am fost şi-am spus, dar mulţi nu m-au crezut", a răspuns Maria Vlad. Atunci „Moşul" i-a poruncit să tăinuiască prima convorbire, dar să îndemne consătenii la rugi. În fine, a treia oară, într-o vineri, stătea cu picioarele într-un nor „alb lucitor". Atunci i-ar fi mărturisit femeii că era Sfântul Ilie. După ce a ascultat spovedania Mariei, preotul din sat a scris un raport către protoiereul judeţului. Şi a menţionat în text minunile săvârşite la „Cot". O femeie căreia i se „ţinea lumânarea" - aflată deci în pragul morţii - s-a vindecat cu apă de acolo. Un băiat din Căprioara scăpase de paralizie. Un rahitic din Ghineşti, mut şi cu „gâtul umflat", şi-a revenit complet. Iar Floarea Becu, o ţărancă din Uluni care a strigat în gura mare că totul era o minciună, a leşinat imediat, în mijlocul uliţei. Semn că Sfântului Ilie nu-i picaseră bine vorbele ei.

Citeste mai mult: adevarul.ro/cultura/istorie/minune-sarlatanie-maglavitt-1_50b9e8b17c42d5a663acc955/index.html



No comments: