Wednesday, December 09, 2009

Asteptari false sau gresite


Cu totii avem anumite asteptari de la Mantuitorul nostru , indiferent de care religie din lume am apartine. Caci deoarece Mantuitorul nostru este considerat divin, atunci credem ca El trebuie sa detina puteri exceptionale, extraordinare si chiar puteri de genul celor din povesti. Se presupune ca El trebuie sa fie deasupra legilor naturii, adesea infaptuind lucruri care sunt imposibile pentru ceilalti oameni. Iisus Hristos este exemplul principal de la care se asteapta asemenea lucruri.

 Iisus Hristos a indeplinit si a facut lucruri care erau practic imposibile pentru ceilalti oameni sa le infaptuiasca si prin aceasta a dovedit originea Sa divina. Puterea cu care a actionat era inaccesibila fiintelor umane obisnuite, dar aceasta nu inseamna ca El a lucrat in afara legilor naturii.

Un lucru este de subliniat, faptul ca in afara de miracolele pe care El le-a savarsit, Iisus a facut fiecare alt lucru si Si-a trait viata ca oricare alt om, adica ca o fiinta umana normala.


 Un lucru care l-a diferentiat pe Iisus de ceilalti oameni au fost cuvintele si faptele Sale vazute drept miracole si de asemenea Iisus se deosebea prin comportamentul Sau. Dar cu toate acestea si El a simtit setea, foamea, oboseala si nevoia de a dormi, ca oricare altul. Pe scurt, putem spune ca El s-a supus tuturor lucrurilor la care corpul fizic in care se afla trebuia sa se supuna.

El a trebuit sa fie nascut dintr-o femeie ca oricare alt om si a trebuit sa treaca prin toate stadiile prin care o fiinta umana normala trece in timpul copilariei, adolescentei si asa mai departe. Absolut nimic nu a fost diferit in cresterea Sa sau in copilaria Sa, sau in felul in care a trait.

Asadar El a fost supus tuturor legilor fizice, carora noi ca fiinte umane suntem supusi. Totusi, datorita lucrurilor pe care le-a infaptuit in timpul vietii Sale ca adult si datorita a ceea ce a infaptuit pentru oameni prin miracolele Sale, noi am ajuns sa ne asteptam la mai mult de la El. Am ajuns sa ne asteptam ca El sa indeplineasca si sa infaptuiasca lucruri care ies din cursul normal si natural al lucrurilor.          

Inainte de toate, este important sa realizam ca in toate lucrurile extraordinare pe care El le-a facut, El nu a trecut niciodata dincolo de limitele impuse de legile naturii. Tot ceea ce El a infaptuit s-a incadrat in intregime in legile naturii si nici macar un singur miracol pe care El l-a facut nu a fost arbitrar si astfel in afara legilor impuse de Tatal in Creatia Sa. Ceea ce Iisus a demonstrat prin miracolele Sale a fost ca El a actionat folosindu-se de o Putere diferita care este inaccesibila spiritelor umane. El a actionat folosind Putere divina. Aceasta nu inseamna ca Puterea divina nu este ceva natural, sau ca Ea se poate manifesta in afara legilor naturii. Daca aceasta Putere ar fi fost nenaturala si in afara legilor naturii, atunci nu s-ar fi putut manifesta deloc in natura. Faptul ca aceasta Putere se poate manifesta in natura si pe Pamant dovedeste naturaletea Ei. Aceasta Putere este doar diferita.

Multi dintre noi inca mai cred ca Iisus ar fi putut cobori de pe Cruce atunci cand a fost rastignit,daca El ar fi vrut. Sau de asemenea inca multi dintre noi cred daca El ar fi urmat ispita diavolului care il indemna sa se arunce in prapastie de pe acel munte inalt, El totusi ar fi putut fi salvat numai sa-si fi exprimat dorinta pentru a fi salvat. Ceea ce noi, totusi, nu realizam este ca in ciuda faptului ca El a actionat cu Putere divina, El era inca in corpul fizic si de aceea era si supus limitarilor acestui corp fizic, si ar fi suferit toate urmarile firesti si ranile care apar in cazul unei izbiri violente de pamant a unui corp fizic.
Daca El a simtit foamea, setea, oboseala ca oricare alt om, atunci de ce ar fi trebuit sa fie diferit pentru El atunci cand era batut in cuie pe Cruce sau daca s-ar fi aruncat de pe un munte inalt?
 Fiind batut in cuie pe cruce nu a putut exista vreo cale pentru El sa se elibereze decat daca ar fi primit ajutor din exterior. Iar daca s-ar fi aruncat in gol de pe munte asa cum diavolul l-a ispitit sa faca, ar fi suferit rani fatale. De asemenea dat fiind faptul ca i-au trecut prin carne cuiele si l-au tinut prins acolo, este o dovada suficienta pentru faptul ca El era supus acelorasi legi fizice ca oricine altcineva. Este imposibil a invinge aceste legi.

Lectia pe care ar trebui sa o invatam din toate acestea este ca cultul personalitatii pe care noi oamenii avem grija sa-l construim in jurul Mantuitorului nostru nu este ceea ce ar trebui sa fie. Acest cult al personalitatii ne indeparteaza de cel mai important aspect al Misiunii Sale, si anume Cuvantul Sau. Doar nevoia de acest Cuvant a facut necesara venirea lui Iisus pe acest pamant si doar acest Cuvant ne va face liberi daca ne conformam Lui asa cum Iisus ne-a indemnat.

In destule din relatarile de azi referitoare la Iisus, se afirma ca El infaptuia lucruri extraordinare inca de mic si chiar tot felul de lucruri supranaturale. Aceasta demonstreaza tendinta noastra de a dori si de a crede ca Mantuitorul nostru era extraordinar, in timp ce in realitate nu este nevoie de acest lucru.
 Daca acordam mai multa atentie maretiei Cuvantului Sau vom gasi in Acesta dovada esentei Divine a lui Iisus fara sa trebuiasca sa cautam in miracole dovada.
 Cuvantul Sau este dovada originii Sale Divine si nimic altceva. Daca examinam Cuvantul Sau vom descoperi maretia Sa si vom deveni convinsi de natura si originea Sa. Acest lucru este ceea ce e mai important. Vom descoperi ca nimeni altcineva decat El care a venit direct din Dumnezeu, ar putea avea o astfel de intelepciune si cunoastere si ar putea rosti asemenea adevaruri.

 Fiind convinsi de natura si originea Sa, vom urma atunci de bunavoie Cuvantul Sau si vom actiona conform Lui stiind ca este singurul lucru care ne poate duce la mantuirea noastra.

( articol preluat de pe kisol.com )








No comments: